MANDIN BRAT OGORČEN: Dve stvari su Milorada oterale u smrt, duguju mu da počiva u miru

Novosti online

12. 04. 2022. u 21:06

NENAD Mandić, brat Milorada Mandića Mande, kaže da je legendarnog glumca "ubio kredit za stan i problemi u vezi sa renoviranjem pozorišta Boško Buha".

МАНДИН БРАТ ОГОРЧЕН: Две ствари су Милорада отерале у смрт, дугују му да почива у миру

Foto: Printskrin Youtube

On je naveo da su finansijski problemi ozbiljno narušili Mandino zdravlje zbog čega je preminuo 15. juna 2016. godine na bini, tokom predstave.

- Kredit za stan i pozorište su ga odveli u grob. Postao je 2014. godine upravnik pozorišta koje nije renovirano od Drugog svetskog rata. Mnogo je želio da ga sredi, sam je jurio sponzore. I Novak Đoković je donirao novac, ali to nije bilo dovoljno. Celog sebe je davao, sa majstorima ostajao do tri, četiri ujutru i radio barabar sa njima. Uzimao je špakle i gulio zidove, a ujutru kupovao burek. Sećam se da mu je i sin Filip govorio da ide kući i odspava malo, ali on nije hteo - rekao je Nenad.

Otkrio je da pozorište nije bilo Mandin jedini problem.

- Kada se oženio Anjom digao je kredit da kupi stan. Ali, pošto je već bio u godinama, morao je da plaća osiguranje kako bi se kredit obnavljao. Uzeo je kredit u švajcarcima, jer je tada bio najisplativiji, ali mu je posle godinu i po dana priseo. Plaćao je skoro 100.000 mesečno ratu za kredit. To ga je strašno mučilo. Nije lako svakog meseca zaraditi taj novac, a gde su ostali troškovi.

Foto: Arhiva Novosti/Printscreen/RTS

Nenad kaže da je posle Mandine smrti Anja imala problem sa bankom, koja nije htela da isplati osiguranje, ali da se njihov kum Dragan Bjelogrlić umešao i uspeo da reši problem.

- Kredit je vraćen zahvaljujući Bjeli. Rekao im je: Ili ćete da prebacite novac od osiguranja ili ćete dati tri miliona evra da se operete od sramote koju ću da vam napravim. U roku od 24 sata novac je bio na računu.

Nened dodaje i da mu je žao što ni šest godina nakon Mandine smrti pozorište nije obnovljeno.

- Dugujemo mu da se pozorište renovira. Tada bi bio miran - naveo je on.

BONUS VIDEO - U Vrnjačkoj Banji otvorena "Batina spomen-soba"

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili