I NOVAK ĐOKOVIĆ MEĐU LEGENDAMA? Nova Netfliksova dokumentarna serija o teniserima

Jl. B.

22. 01. 2022. u 16:43

DRAMU koji sportisti doživljavaju tokom igre teško je nadmašiti, ali ponekad van borilišta život napravi veću.

И НОВАК ЂОКОВИЋ  МЕЂУ ЛЕГЕНДАМА? Нова Нетфликсова документарна серија о тенисерима

Foto AP

Takva je saga Novaka Đokovića na ovogodišnjem Australijan openu, koja će biti deo nove Netfliksove dokumentarne serije. Najveći filmski i televizijski striming servis je objavio da je tokom prvog velikog teniskog takmičenja u godini počeo snimanje, a da autorsku ekipu predvode producenti Džejms Gej Ris i Pol Martin ispred londonske kuće Box to Box Films, koji stoje iza dokumentarnog serijala Formula 1: Drive to Survive.

Ljubitelji tenisa moći će po prvi put da osmotre kako izgleda necenzurisan život najboljih u "belom sportu", dok tokom godine putuju širom sveta. Očekuje nas pogled na teniserke i tenisere i njihove timove iza kulisa Australijan opena, Rolan Garosa, Vimbldona i Otvorenog prvenstva SAD. Da bi zamisao prikazao na ekranu, Netfliks se udružio sa ATP i VTA turom, ATP medijom i četiri grend slem turnira koji se održavaju u Melburnu, Parizu, Londonu i Njujorku. Ekipa će pratiti svakodnevni život i rad igrača i imati pristup zabranjenim delovima terena, poput loža, svlačionica i soba za oporavak.

Ipak, tek ćemo videti da li će autori biti nepristrasni i koliko će u seriji biti zastupljen Novak Đoković. Svetski broj jedan, kao što je poznato, deportovan je iz Australije i izgubio je priliku da osvoji 21. Grend slem titulu, a još je upitno hoće li moći da učestvuje na ostalim turnirima.

- Uzbuđeni smo što ćemo nastaviti da jačamo našu ponudu sportskih programa ovom dokumentarnom serijom. Tenis je omiljen u celom svetu, a čine ga turniri sa visokim nagradama i sportisti koji dolaze iz velikog broja zemalja. Serija će biti prepuna retkih snimaka i bogatih ličnih priča koje će sigurno privući dugogodišnje obožavaoce i novu publiku - rekao je Brandon Rig, potpredsednik Netfliksa za dokumentarne serije.

Foto IMDb

Uskoro se očekuje emitovanje četvrte sezone serije Formula 1: Drive to Survive, koja je osvojila brojne gledaoce i pozitivne reakcije, ali dobila i negativne ocene. Kritike su isticale lažne ili pogrešno prenete komentare učesnika, nameštanje određenih scena, pridavanje velikog značaja uvežbavanju vožnje i preterano dramatizovanje ili pogrešno predstavljanje nekih događaja i odnosa. No, to nije omelo Netfliks da se više posveti sportskim temama. Samo tokom prošle godine objavljeni su serija o japanskoj teniserki Naomi Osaki, film o američkom teniseru Mardiju Fišu, serija o američkom ragbisti Kolinu Keperniku... Veliki uspeh ranije su postigle Netfliksove dokumentarne serije The Last Dance o Majklu Džordanu tokom nastupa za Čikago Buls, Sunderland 'Til I Die o engleskom fudbalskom klubu Sanderlendu i druge. Brojni su i Netfliksovi dokumentarni filmovi koji su prikazali kako priče američkih gimnastičarki koje je zlostavljao doktor Lari Nasar, tako i živote Mihaela Šumahera, Kristijana Ronalda, Pelea, Tonija Parkera, Maradone, Giljerma Vilasa, Malkoma Iksa i Muhameda Alija. Zašto Netfliks do sad nije napravio poseban projekat o Novaku Đokoviću, uzimajući u obzir i njegove profesionalne rezultate i sudbinu čoveka koji iznova prelazi put od trnja do zvezda, ostaje pitanje.

Netfliks trenutno u produkciji kuća Box to Box Films i Vox Media Studios snima i dokumentarnu seriju o životima najboljih igrača golfa. Podršku ovom projektu dao je PGA tur, koji organizuje najvažnije profesionalna takmičenja u golfu od Kanade, preko Latinske Amerike do Kine. Kao u seriji o teniserima, kamere će zabeležiti život iza kulisa šampionata, predstaviti raznolike grupe igrača i njihovih timova, te pokušati da uhvate intenzitet pobede i poraza.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna