EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE SA SAHRANE JOVANA VUKOTIĆA

Novosti online

27. 09. 2022. u 15:03

VOĐA škaljarskog klana Jovan Vukotić sahranjen je danas u porodičnoj grobnici na groblju u Čevu, odmah pored svog oca.

ЕКСКЛУЗИВНЕ ФОТОГРАФИЈЕ СА САХРАНЕ ЈОВАНА ВУКОТИЋА

novosti

Porodica  je primala saučešće ispred kapele od 11 sati pa sve do 15 časova. 

Sahranjen je na groblju u selu Čevo, kod Cetinja, gde je pre tri godine sahranjen i njegov otac Veselin Vukotić, koji je ubijen u obračunu dva zavađena kotorska kriminalna klana.

Podsećamo, Jovan Vukotić je ubijen 8. septembra u obračunu klanova ispred trudne supruge, ćerke i vozača. Napadači su uhapšeni 16. septembra. U sačekuši su na njega kobnog dana ispalili četiri hica.

Nasuprot sporoj istrazi u ovom slučaju ubistva njegovog oca, turski istražitelji su za samo osam dana uspeli da razotkriju i uhapse trinaestočlanu kriminalnu grupu koja je organizovala i ubila Vukotića 8. septembra u Istanbulu.

Tom prilikom uhapšeni su Radoje Živković zvani Žuti, za kojim je policija Crne Gore raspisala međunarodnu poternicu zbog optužbi da je učestvovao u nekoliko likvidacija članova suprostavljenog kriminalnog klana. Pored njega, uhapšen je i Zdravko Perunović, koji se takođe kao pripadnik "kavčana" tereti da je učestvovao u zločinima počinjenim na teritoriji Crne Gore.

Turska policija u zvaničnom saopštenju navela je podatak da je tokom hapšenja kriminalne grupe, koja se sumnjiči za ubistvo Vukotića, pronašla i oružje iz kojeg je počinjen zločin.

Detalji iz istrage punili su prethodnih dana portale i novine. Tako se moglo pročitati da je u zločin umešana i jedna ženska osoba, a pojedini mediji iz Turske objavili su čak i sliku uhapšene. Iako se u prvim danima posle hapšenja ove kriminalne grupe pisalo da među uhapšenima ima još crnogorskih državljana, taj podatak nije potvrđen, a u turskim medijima pojavila su se samo imena Živkovića i Perunovića, dok su ostali državljani Turske. Crna Gora će tražiti izručenje njih dvojice.

Dobro upućeni sagovornici tvrde da je Vukotić verovao da je daleko od kavačkog nišana, ali i da je imao zaštitu turskih kriminalnih grupa. To je, navodno, jedan od razloga zbog čega nije brinuo za svoju i bezbednost svoje porodice, koja je došla da ga poseti i sa kojom se tog kobnog dana uputio ka tržnom centru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)