ISPLIVALA TAJNA PREPISKA: Evo kako su Zvicer i danas uhapšeni Vujotić planirali likvidaciju Vukotića

Novosti online

27. 09. 2022. u 11:54

VOĐA kavačkog klana Radoje Zvicer i Milan Vujotić, koji je uhapšen u Turskoj, likvidaciju Jovana Vukotića planirali su duže od godinu dana.

ИСПЛИВАЛА ТАЈНА ПРЕПИСКА: Ево како су Звицер и данас ухапшени Вујотић планирали ликвидацију Вукотића

Foto: Shutterstock/Privatna arhiva/Ilustracija

Njih dvojica nalaze se u optužnici crnogorskog tužilaštva kao organizatori kriminalne grupe koja je vođu škaljarskog klana planirala da likvidira u vreme dok je bio u pritvoru u Crnoj Gori, do jula prošle godine.

Podsetimo, čim je izašao iz pritvora, Vukotiću se izgubio svaki trag sve dok nije likvidiran 8. septembra u Istanbulu.

Presretnuta Skaj komunikacija između Zvicera i Vujotića jedan je od ključnih dokaza tužilaštva. Iz nje, kako se navodi, proizilazi da im je plan bio da ubiju Vukotića kada izađe na prozor pritvorske ćelije.

Plan B bio je da zatvorski čuvar, koji je uhapšen, zatvori kapiju prostora za šetnju unutar Istražnog zatvora i onemogući eventualno bekstvo Vukotića kog bi ubili iz vazduha dronovima sa nakačenim eksplozivom.

Kako se navodi, u martu 2020. Zvicer je na grupu na Skaju koju su imali poslao fotografiju skice na kojoj se vidi pozicija objekta u kom je u pritvoru bio Vukotić i to uz poruku sledeće sadržine:

 - Obavezno je paljenje lažnjaka na kontrastranu. Ako bežite kolima, tu se mora paliti i kako dalje ne znam - a zatim i poruku: - Palimo auto na izlaz od Spuža i to će da povede muriju - naveo je on.

Međutim, kako se plan nije realizovao, vođe grupe postaju nervozne.

 - Nema više odlaganja jedne sekunde - napisao je Vujotić, a onda ih, zajedno sa Zvicerom kritikuje porukama:

 - Nemate vi samopouzdanja; vere u sebe nemate... to je ovde najviši problem. 

Prethodno Vujotić članovima grupe piše da mora da se osmisli stalak na kojem bi bilo položeno oružje i iz kojeg bi se pucalo u Vukotića kada izađe na prozor.

 - Moraš da osmisliš stalak ili neku rampu da se popnete na nju da ga gađate. Crtaj, smišljaj kako da se maskira... ali moramo ga gađati preko ograde.

Presretnuta komunikacija ukazuje da su Zvicer i Vujotić bili nervozni što Vukotić još nije ubijen.

Vujotić potom šalje poruku ostalim pripadnicima grupe:

 - Ne guramo nikoga i nećemo. Kratko i jasno. Ko će da radi neka krene u kanal da sređuje, neka završi, držače. Neka ujutro bude na upucavanje. Lako nije nego je teško. Ali sad samopouzdanje, a ne mrak na oči.

Celu komunikaciju, kako navodi crnogorsko tužilaštvo, pratio je iz zatvora i Slobodan Kašćelan koji je navodno poslao kratku poruku: - Uđite i ošinite to gov.o! - piše u telefonskoj poruci tog Kotoranina, poslatoj u grupi za razgovor koju su formirali vođe kriminalne organizacije Radoje Zvicer i Milan Vujotić.

 - Specijalno tužilaštvo prikupilo je dokaze koji ukazuju da su odbegli Zvicer i Vujotić 2020. godine formirali grupu koja je između ostalog trebala da likvidira Vukotića koji je tada sproveden u Istražni zatvor pošto su ga srpske vlasti 8. februara 2020. izručile Crnoj Gori gde se protiv njega vodio postupak zbog sumnje da je pucao na Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, i pripadnike kavačkog klana Vojina Stupara i Miloša Radonjića - preneli su crnogorski mediji.

Istragom je utvrđeno da Vukotić nije pucao na pomenute mete jer se u vreme napada na njih nalazio u inostranstvu.

Međutim, Vukotićevo prebacivanje u Crnu Goru „kavčani" su videli kao šansu za eliminaciju rivala pa su u kratkom roku napravili plan likvidacije. Kao članovi grupe koji su u tome učestvovali označeni su i Slobodan Kašćelan, ali i Ratko Živković. U Turskoj je, podsetimo, uhapšen i Radoje Živković koji je navodno isplatio 1,5 miliona evra za ubistvo Vukotića.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

ABAZOVIĆ NEZAUSTAVLJIV: Pogledajte kako izgleda "ubijanje organizovanog kriminala" na delu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu