"NA ISTI DAN MOJ BRAT JE NESTAO U DUNAVU": Potresne reči Beograđanke koja je došla da se oprosti od Mateja Periša (FOTO/VIDEO)

S. J. M.

20. 05. 2022. u 15:51

TELO Splićanina Mateja Periša, koje je pronađeno na Adi Huji 18. maja, izloženo je danas u Crkvi Svetog Antuna u Beogradu.

НА ИСТИ ДАН МОЈ БРАТ ЈЕ НЕСТАО У ДУНАВУ: Потресне речи Београђанке која је дошла да се опрости од Матеја Периша (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z. Jovanović/Novosti

NJegov otac Nenad Periš je u crkvu uneo kovčeg sa telom, nakon čega je počela molitva građana koja je trajala do 16 časova. Potom je nadbiskup Stanislav Hočevar održao službu, a u 17 časova će biti opelo ispred crkve.

Telo utopljenog mladića će zatim biti prebačeno u njegov rodni Split.

Pored porodice, došli su i građani koji su želeli da odaju poštu preminulom Mateju.

Beograđanka Snežana je kraj krsta ostavila bele ruže.

- Srce mi je reklo da dođem. Na isti dan, 31. 12. pre 30 godina moj brat je nestao u Dunavu, prevrnuo se čamac sa njima petoricom i isplivao je kod Smedereva pet meseci kasnije 18. maja. Isti datumi kao kod Mateja. Živim u blizini i morala sam da dođem. Znam šta to znači. Imaće roditelji šta da sahrane, gde da odu da se isplaču, sveću zapale. To su strašne stvari. Četvorica drugova mog brata nikada nisu isplivali - rekla je naša sugrađanka za "Novosti".

BONUS VIDEO: "UGLEDALI SMO GA S BRODA" Kapetan broda - Videli smo da je telo u fazi raspadanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MAJKE PLAČU, NE VERUJU DA IM SE SINOVI NEĆE VRATITI: Danas i sutra sahrane četvorice mladića iz Čačka koji su poginuli u udesu za vikend