"NA ISTI DAN MOJ BRAT JE NESTAO U DUNAVU": Potresne reči Beograđanke koja je došla da se oprosti od Mateja Periša (FOTO/VIDEO)

S. J. M.

20. 05. 2022. u 15:51

TELO Splićanina Mateja Periša, koje je pronađeno na Adi Huji 18. maja, izloženo je danas u Crkvi Svetog Antuna u Beogradu.

НА ИСТИ ДАН МОЈ БРАТ ЈЕ НЕСТАО У ДУНАВУ: Потресне речи Београђанке која је дошла да се опрости од Матеја Периша (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z. Jovanović/Novosti

Njegov otac Nenad Periš je u crkvu uneo kovčeg sa telom, nakon čega je počela molitva građana koja je trajala do 16 časova. Potom je nadbiskup Stanislav Hočevar održao službu, a u 17 časova će biti opelo ispred crkve.

Telo utopljenog mladića će zatim biti prebačeno u njegov rodni Split.

Pored porodice, došli su i građani koji su želeli da odaju poštu preminulom Mateju.

Beograđanka Snežana je kraj krsta ostavila bele ruže.

- Srce mi je reklo da dođem. Na isti dan, 31. 12. pre 30 godina moj brat je nestao u Dunavu, prevrnuo se čamac sa njima petoricom i isplivao je kod Smedereva pet meseci kasnije 18. maja. Isti datumi kao kod Mateja. Živim u blizini i morala sam da dođem. Znam šta to znači. Imaće roditelji šta da sahrane, gde da odu da se isplaču, sveću zapale. To su strašne stvari. Četvorica drugova mog brata nikada nisu isplivali - rekla je naša sugrađanka za "Novosti".

BONUS VIDEO: "UGLEDALI SMO GA S BRODA" Kapetan broda - Videli smo da je telo u fazi raspadanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)