PRIPREME ZA IZGRADNJU NAFTOVODA SRBIJA-MAĐARSKA: Dobijamo još jedan pravac snabdevanja

E.B.T.

24. 08. 2023. u 16:16

MINISTARKA energetike Dubravka Đedović razgovarala je danas sa v.d. direktora "Transnafte" Bogdanom Kuzmanovićem o pripremama za realizaciju izgradnje naftovoda Srbija-Mađarska, koji spada u prioritetne projekte.

ПРИПРЕМЕ ЗА ИЗГРАДЊУ НАФТОВОДА СРБИЈА-МАЂАРСКА:  Добијамо још један правац снабдевања

Foto Shutterstock

- Cilj nam je da izgradnjom ovog naftovoda dobijemo još jedan pravac snabdevanja sirovom naftom, kao što već imamo kad je u pitanju prirodni gas – istakla je Đedovićeva. - Time ćemo imati veću sigurnost snabdevanja domaće rafinerije i domaćeg tržišta.

Ona je podsetila da je ubrzo posle potpisivanja Memoranduma o razumevanju o izgradnji naftovoda sa Mađarskom formirana posebna radna grupa za taj projekat, čime je započela njegova realizacija. Ministarka je sa predstavnicima "Transnafte", koja će biti investitor na ovom projektu, razgovarala o narednim koracima koji su planirani, a tiču se pre svega izrade planske i tehničke dokumentacije, ali i o drugim projektima koji su važni za povećanje kapaciteta za skladištenje nafte i naftnih derivata.

Izgradnja cevovoda za crno zlato između Srbije i Mađarske omogućiće da se naša zemlja snabdeva ruskom naftom priključenjem na naftovod "Družba".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić