Traže da se poništi rešenje Prosvetne inspekcije i izbare novi dekan

BK student

21.09.2020. 17:06

Nisam stigao da na Alfi (Braća Karić fakultet) 17. jula odem na zakazane konsultacije kod prof. dr Ive Draškić. Čujem da ona negde tvrdi da je otišla sa našeg faksa, ali ona kod nas skoro svakodnevno dolazi. Kažu da na sajtu BK faksa stoji da 24. septembra 2020. drži ispit. Molim da mi neko javi tačno vreme i šta traži za šesticu. Da li je moguće da je nju neko predložio za dekana Filološkog?! Pokušala je i kod nas na Alfi, ali joj nije prošlo ni da bude prodekan.

volter

21.09.2020. 17:21

Kratko objašnjenje: na Filološkom fakultetu već više od godinu dana trajala je borba da se skloni dekan ( dekanka) Makrovićka, koja je optužena kako za novčane malverzacije, tako i za plagijate . Pošto je dobila javnu opomenu od Rektorata, Makrovićka se morala povući sa mesta dekana; umesto pokajanja, Markovićka je za nagradu dobila, u Ministarstvu obrazovanja, mesto savetnice. Njena desna ruka Snežana Milinković, jedan od kandidata za dekana, nastavlja istu politiku svoje “ mentorke“ Markovićke , uz veliku podršku Ministarstva . Svi na Filološkom fakultetu znaju ( kao i sama Milinkovićka) da ona nema nikakavih šansi da bude izabrana za dekana ; i baš zbog toga je i izvršen ovaj puč od strane Ministarstva. Na sednici Saveta FF odbijen je predlog prosvetne inspekcije .

Dario

21.09.2020. 20:29

Ima jedan covek, koji pise ovakve spinove i daje u ove i jos neke novine, sa ciljem da zadrzi uticaj. Da cerku zaposli na tom fakultetu... Grupa bez podrske medju kolegama. I dalje blate kolege. Veoma ruzno. Ako oni dodju na vlast, idem sa fakulteta.

S one strane zakona

22.09.2020. 15:46

Manjina ima pravo da protestvuje. Ko gubi, ima pravo da se ljuti. Problem je sto toj manjini ne odgovaraju zakoni. Oni bi bez Statuta do cilja, da biraju dekana kojeg kolektiv nece. E pa ne moze.