U NAREDNA DVA SATA PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM: Nova RHMZ najava, evo u koje delove Srbije stiže osveženje

Novosti online

28. 08. 2023. u 18:03

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se u naredna dva sata na KiM kao i u planinskim predelima jugozapadne Srbije očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

У НАРЕДНА ДВА САТА ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ: Нова РХМЗ најава, ево у које делове Србије стиже освежење

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

 - U naredna 2 časa na Kosovu i Metohiji, kao i u planinskim predelima jugozapadne Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti pojava pljuskova sa grmljavinom - piše u RHMZ najavi.

 

Foto: Printskrin/RHMZ

 

Do kraja dana veoma toplo

Kako su meteorolozi najavili, do kraja dana će biti veoma toplo sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 35 do 39 °S. U Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak jugoistočni vetar (topla košava), koji će na jugu Banata dostizati i udare olujne jačine.

 

Sutra osveženje

Sutra (29.08.) značajna promena vremena uz naoblačenje i osveženje u svim krajevima sa pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom, koji će biti izraženiji posle podne i uveče u južnim, centralnim i istočnim delovima zemlje, navodi se na sajtu RHMZ.

Da podsetimo, meteorolozi su ranije najavili da će danas u Srbiji biti veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 35 do 37 °C, u Beogradu oko 37 °C. Posle podne se u planinskim predelima jugozapadne Srbije, a krajem dana i na severozapadu zemlje uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

Danas će najtoplije biti u Beogradu, Nišu, Loznici, i Kragujevcu, gde će najviša dnevna dostići 37 podeok. Najsvežije biće na Zlatiboru gde je predviđena maksimalna dnevna 31 stepen.

Prema vremenskoj prognozi, sutra nas lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi sa količinom kiše više od 20 milimetara za kratak vremenski period, grad i olujni vetar.

BONUS VIDEO:

JEZIVI SNIMCI POŽARA U GRČKOJ: Spaljene životinje i uništene šume

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU