POMOZIMO OGNJENU (15) DA POBEDI LEUKEMIJU: Dečaku iz Beograda neophodna pomoć za transplantaciju koštane srži

V. N.

15. 11. 2022. u 07:39

POBEDA je važna, ona se računa, ona se pamti. Zato mi svi zajedno moramo da se potrudimo da pobedimo. Ovog puta pobeda je u ime Ognjena Kapate, petnaestogodišnjaka kojem je nedavno otkrivena leukemija.

ПОМОЗИМО ОГЊЕНУ (15) ДА ПОБЕДИ ЛЕУКЕМИЈУ: Дечаку из Београда неопходна помоћ за трансплантацију коштане сржи

Pomoć Ognjen (15) sa porodicom, Foto Privatna arhiva

Vreme ne radi Ognjenu u korist, jer mu za transplantaciju koštane srži treba nedostižnih 250.000 evra.

Do 17. avgusta 2022. godine Ognjen je živeo uobičajenim životom, trenirao košarku i pripremao se za polazak u prvi razred Sportske gimnazije. Imao je snove i planove, a onda je sve to prekinula strašna dijagnoza - akutna limfoblastna leukemija veoma visokog rizika (C91.0)

Ognjen je sada na lečenju hemioterapijama, ali da bi potpuno ozdravio mora što pre da ode na transplantaciju koštane srži u inostranstvu.

Porodica nije u mogućnosti da pokrije troškove lečenja i moli sve ljude dobre volje da im pomognu kako bi Ognjen što pre otišao na lečenje, ponovo zaigrao košarku i vratio se među svoje drugare u Sportskoj gimnaziji.

Drugovi iz škole, Foto privatna arhiva

Ognjenovi drugovi iz Višnjičke banje za jedan dan u parku kod škole koju je nedavno završio skupili su oko 300.000 dinara. I rekli su da ne odustaju.

- Ogi je naš drug, sa njim smo na ovom terenu igrali basket i nećemo stati dok ne skupimo novac za njega - govore njegovi drugari u glas.

- Mi nećemo odustati, borićemo se za njega, jer hoćemo da ponovo igramo basket ovde, ali nam je potrebna pomoć svih ljudi dobre volje.

Foto Privatna arhiva

Deca iz Višnjičke banje, oni koji ga poznaju ili znaju samo iz viđenja, organizuju turnire, uključila se i Osnovna škola "Milena Pavlović Barili" koju je završio, Sportska gimanzija u koju bi trebalo da krene i košarkaški klub "Beko", gde Ognjen Kapata trenira.

Deca su se organizovala i sada je vreme da ih u tome svesrdno podrže i stariji. Jer, za Ognjena je važna samo ova zajednička pobeda.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...