DA SE TIJANA IZLEČI U RUSIJI: Vranjski gimnazijalci u humanoj misiji

D. R.

24. 10. 2022. u 06:10

UČENIČKI parlament gimnazije "Bora Stanković" odlučio je da se uključi u prikupljanje sredstava za lečenje Tijane Stojiljković koja boluje od multipleks skleroze, a nekada je i sama pohađala ovu školu.

ДА СЕ ТИЈАНА ИЗЛЕЧИ У РУСИЈИ: Врањски гимназијалци у хуманој мисији

Foto: Budi human

Humani gimnazijalci planiraju prodaju knjiga i kolačića, filmske projekcije, organizovanje pozorišnih predstava i turnira u malom fudbalu. Tijana je, kažu, brižna majka i supruga, a novac joj je potreban za lečenje u Rusiji. Bolest joj je, inače, dijagnostikovana još 2013, ali je tri godine kasnije prekinula tretmane jer je ostala u drugom stanju. Tokom trudnoće je, nažalost, došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja, posle porođaja je primila još nekoliko pulsnih terapija, ali je bolest nastavila progresiju.

Saznanje da u Rusiji postoji klinika koja tretmane matičnim ćelijama obavlja sa stopom uspešnosti od 95 odsto, Tijani daje nadu da će ponovo moći da stane na svoje noge, a i fondacija "Budi human" za nju prikuplja pomoć koju zainteresovani mogu da uvećaju slanjem SMS poruke 1348 na broj 3030.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri