MALOM ALJOŠI HITNO POTREBNA NAŠA POMOĆ: Prevremeno rođen sa retkom malformacijom vene na mozgu, porodica apeluje na ljude dobre volje

Novosti online

27. 10. 2022. u 18:03

ALjOŠA Voštinić je prevremeno rođena beba iz blizanačke trudnoće, kome je nekoliko dana nakon rođenja ustanovljena jako retka malformacija vene Galeni na mozgu.

МАЛОМ АЉОШИ ХИТНО ПОТРЕБНА НАША ПОМОЋ: Превремено рођен са ретком малформацијом вене на мозгу, породица апелује на људе добре воље

Foto: Fondacija Budi human

Za uspešno izlečenje i neometan razvoj potrebno je da se operiše u inostranstvu. Da bi se pokrili troškovi hirurškog zahvata i prevoza sa medicinskom pratnjom, porodica malog Aljoše u što kraćem roku mora da skupi oko 3,5 miliona dinara.

Aljoša je po rođenju bio mesec dana hospitalizovan na odeljenju neonatologije u UDK Tiršova nakon čega biva otpušten kući. Lekari mu periodičnim analizama i kontrolama prate stanje sa ciljem da sa navršenih 6 meseci života bude podvrgnut intervenciji koja će mu omogućiti normalno odrastanje. Postojanje ovakve malformacije direktno utiče na rad srca i celokupnog  kardiovaskularnog sistema što može ugroziti njegov život u ranom stadijumu razvoja.

Foto: Fondacija Budi human

Kako bi se Aljoši obezbedilo uspešno izlečenje i neometan razvoj, neophodno je izvršiti embolizaciju vene u inostranstvu od strane eminentnih hirurga.

Porodica apeluje i poziva ljude dobre volje da pomognu Aljoši svojim donacijama koliko su u mogućnosti.

Za Aljošu! Budimo humani!

Pomozimo Aljoši!

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna