PRIJATELJI POMAŽU ILIJI: Humanitarna akcija za nepokretnog Crveničanina

Z. R.

11. 11. 2022. u 06:30

U CRVENKI i okolini pokrenute su akcije za pomoć Iliji Ljubišiću (38), koji je posle nesrećnog slučaja na porodičnom izletu ostao nepokretan.

ПРИЈАТЕЉИ ПОМАЖУ ИЛИЈИ: Хуманитарна акција за непокретног Црвеничанина

Ilija u banji, Foto privatna arhiva

Lekari daju nadu za njegov oporavak, ali će to iziskivati brojne medicinske intervencije i fizikalne terapije, za šta je neophodno mnogo novca. Zbog toga su Ilijini prijatelji krenuli u prikupljanje novčane pomoći.

- Povreda se dogodila na jezeru u Bačkoj Topoli, gde smo 29. jula bili na kupanju. Ilija je skočio u vodu na glavu, ali je kasno primetio da je jezero na tom mestu plitko, pa je pokušao odmah da izroni, ali je tom prilikom slomio 4. i 5. pršljen i na mestu ostao oduzet od vrata nadole. Hitno je prebačen u bolnicu u Subotici, a odatle na Banjicu u Beogradu, gde je operisan 1. avgusta - priča Ilijina supruga Jelena, koja se se bori za supruga sa njihove tri ćerke, od 16, 11 i 9 godina.

- Najveća mu je želja da vrati funkcije ruku. Ne predaje se, a i ja verujem da za sve postoji rešenje. Lekari su rekli da je bitno da ima volju i motivaciju, da je spreman za puno rada sa fizioterapeutima i da bude strpljiv, kao i mi, njegovi najbliži.

Ona traga za svim mogućim tretmanima koji bi Iliji probudili nerve i podigli ga na noge, od robotike do transplantacije matičnih ćelija.

Svi koji žele da pomognu da se Ilija izbori sa kvadriplegijom mogu svoje priloge da uplate na dinarski račun NLB Komercijalne banke 205-9001030898795-10, na ime Jelena Ljubišić.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili