TRI FAZE PREREGISTRACIJE: Kosovska policija na severu dobila uputstvo o tablicama

D. Z.

02. 11. 2022. u 13:18

KOSOVSKA policija za region Sever dobila je saopštenje u vezi sa fazama preregistracije vozila sa "KM", odnosno srpskih registarskih tablica gradova na Kosovu i Metohiji, na tzv. "RKS" tablice, na osnovu kojih bi trebalo da deli "opomene", odnosno "ukore" građanima.

ТРИ ФАЗЕ ПРЕРЕГИСТРАЦИЈЕ: Косовска полиција на северу добила упутство о таблицама

foto :D.Z.

Prema rečima portparola Bratislava Radovića, kosovskoj policiji za region Sever prosleđeno je saopštenje od strane Kancelarije za informisanje iz Prištine, odnosno glavne Direkcije policije "o sprovođenju odluke o preregistraciji vozila" koju je donela vlada privremenih kosovskih institucija, a koja će se odvijati po fazama.

- Dobili smo službeno saopštenje Kancelarije za medije u Prištini koje se odnosi na preregistraciju vozila sa srpskih na tablice RKS. Prema ovoj odluci, preregistracija se sprovodi u tri faze, prva faza su "ukori" koji će se uručivati vozačima, a potom će biti izricane novčane kazne - izjavio je za "Novosti" portparol Radović i dodao da će, kako je navedeno u saopštenju, u sprovođenju ove odluke učestvovati svi policajci na čitavoj teritoriji Kosova.

Inače, prema raspoloživim saznanjima, "opomene" odnosno "ukore" građanima severa o preregistraciji vozila do sada su uručivane isključivo na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri