"NOVOSTI" NA JARINJU Policija lažne države deli ukore, narod besan: "Ne menjamo tablice!" (FOTO/VIDEO)

D. Z.

01. 11. 2022. u 12:58

TZV. kosovska policija počela je od sinoć u ponoć da primenjuje prvu fazu odluke o preregistraciji vozila sa srpskih registarskih oznaka na tzv. RKS tablice, koja se odnosi na "opomene" ili "ukore" vozačima sa srpskim registarskim oznakama gradova na Kosovu i Metohiji.

НОВОСТИ НА ЈАРИЊУ Полиција лажне државе дели укоре, народ бесан: Не мењамо таблице! (ФОТО/ВИДЕО)

foto: D.Zečević

Prva "opomena" uručena je nekoliko minuta posle ponoći na administrativnom prelazu Jarinje, na kojem je i jutros i danas oko podneva daleko veća gužva iz pravca Kosova i Metohije nego iz centralne Srbije.

Na punktu kosovske policije svim vozačima koji imaju "KM" ili druge tablice gradova sa KiM koje izdaju državni organi Srbije pripadnici kosovske policije na ovom punktu "dodeljuju" papire, odnosno ukore ili opomene za preregistraciju tablica.

foto: D.Zečević

- Ne menjamo tablice - kratko nam sa kosovske strane administrativnog prelaza kaže mladić Miljan Milosavljević iz Zubinog Potoka, dok njegov otac smatra da je ovaj potez prištinskih vlasti usmeren na nerviranje i maltretiranje Srba na severu KiM. Istog stava je i Miladin Ristić iz Grabovca kod Zvečana koji ponavlja da Srbi sa severa Kosmeta nikada neće menjati svoje tablice, jer za tim, kako kaže, nema potrebe.

I dok je na ovom prelazu danas daleko veći broj vozila sa registarskim oznakama gradova iz centralne Srbije, oni retki vozači sa "KM" tablicama koji pristanu da govore ponavljaju da je odluka prištinskih vlasti o preregistraciji vozila jednostrana i da ne žele da menjaju tablice. Zato sada i ne žele da misle o 21. novembru od kada kosovska policija najavljuje novčane kazne do 150 evra za one koji imaju "KM" i ostale tablice gradova na KiM.

foto: D.Zečević

Inače, na prelazu Jarinje prisutan je veliki broj novinarskih ekipa uglavnom iz prištinskih redakcija na albanskom jeziku, dok su nadomak punkta kosovske policije iz pravca Leposavića parkirana i dva automobila Euleks policije čija dva pripadnika posmatraju situaciju na terenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!