NEMA NI GLASA OD MLADIĆA: Srpski general se od subote nijednom nije javio porodici iz zatvorske bolnice

S. J. M.

13. 09. 2022. u 06:40

PORODICA generala Ratka Mladića već tri dana nema nikakve informacije šta se dešava sa njim u zatvorskoj bolnici.

НЕМА НИ ГЛАСА ОД MЛАДИЋА: Српски генерал се од суботе ниједном није јавио породици из затворске болнице

Foto: Epa

On im se poslednji put javio u petak, ali od tada više nije zvao, što je neuobičajeno, jer se protekle sedmice iz bolničkog kreveta javljao svakog dana po jedanput, a pre toga iz pritvora u Sheveningenu je zvao i po više puta dnevno.

Njegov sin Darko Mladić kaže za "Novosti" da je juče zvao Haški tribunal i da su mu rekli da će se Ratko javiti u toku dana, ali do po podne telefon mu nije zazvonio.

- Nemamo nikakve informacije šta se sa njim dešava. Ako je i dalje u zatvorskoj bolnici, možda preko vikenda nikoga tamo nije bilo da mu uspostavi telefonsku vezu sa nama, ali mi je čudno zašto se u ponedeljak ne javlja - kaže nam Darko.

Inače, porodica i branioci su dobili Mladićevu medicinsku dokumentaciju u vezi sa problemima sa plućima i srcem koje je imao prošle nedelje, zbog čega je iz ćelije i prebačen u bolnicu, međitim, oni su i ovaj put nepotpuni.

- Nedostaju ključni nalazi i snimci, pre svega rendgen pluća, ultrazvuk srca i još neki parametri, koji su mu rađeni zbog slabog rada srca - kaže nam Darko Mladić. - Naši doktori u Beogradu su analizirali dokumentaciju koja je ipak stigla iz Haga, ali ne mogu još da se izjasne, jer nemaju glavne snimke. Očekuju da se ti nalazi dopune da bi mogli da uspostave dijagnozu i predlože način lečenja.

Odbrana je juče poslala sudu u Hagu zahtev da Ratka Mladića posete i pregledaju srpski lekari, po jedan kardiolog i pulmolog. Oni su spremni da krenu put Haga, ali se čeka da sud odgovori na taj zahtev i odobri im pregled.

Inače, juče je u Holandiju otputovala mladićeva supruga Bosa, koja će ostati dva dana, a sledeće nedelje bi trebalo da ide da ga vidi i sin Darko. Porodica, inače, prema propisima, mesečno može sedam dana da mu bude u poseti.

OD MAJA MU POGORŠANO STANjE

RATKO Mladić je 4. septembra iz ćelije u Sheveningenu prebačen u civilnu bolnicu zbog teškog zdrvastvenog stanja izazvanog upalom pluća, vodom u plućima i slabim radom srca. Tu je zadržan četiri dana, kada je prebačen u zatvorsku bolnicu. Njemu se, inače od maja zdravlje dramatično pogoršalo i sada je u stanju da ne može bez tuđe nege, ne može više da se kreće, već samo leži i pomalo sedi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!