SRBIJA NABALJA NOVO NAORUŽANJE ZA RV I PVO: Ministar – Pratimo mogućnosti dronova, novih raketa i letelica

Tanjug

21. 01. 2022. u 19:25

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike 310. samohodnog raketnog diviziona za PVD angažovane u sastavu stalno zadejstvovanih snaga za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Srbije u okolini Kragujevca i najavio nabavku novih sredstava za te jedinice, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

СРБИЈА НАБАЉА НОВО НАОРУЖАЊЕ ЗА РВ И ПВО: Министар – Пратимо могућности дронова, нових ракета и летелица

Foto MO Srbije

On je poručio da građani Srbije treba da znaju da se neće dozvoliti da nebo Srbije bilo šta ugrozi.

Nakon obilaska raketnog položaja jedinice, ministar odbrane je istakao da njeni pripadnici brinu o našem nebu 24 sata dnevno.

-Ovi momci i devojke iz protivvazduhoplovne odbrane spremni su da za najkraće moguće vreme dejstvuju po svakom agresorskom cilju, rekao je on.

Dodao je da mu je drago što se u Kragujevcu spremamo i za prijem potencijalne nove tehnike koja će uskoro stići u Srbiju i što se naše Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana (RV i PVO) razvija svakoga dana.

Stefanović je istakao i da naš sistem odbrane pažljivo prati koje sposobnosti razvijaju armije u svetu.

Foto MO Srbije

-Pratimo šta se dešava kao svetski trend, šta su mogućnosti dronova, novih letelica, raketa i drugih sredstava i želimo da naša Srbija nabavlja novu opremu i novo naoružanje, ali i da modernizacijom postojećeg u našoj zemlji budemo spremni da se suočimo sa svim izazovima, naglasio je on.

Kao posebno pozitivno je naveo to što se pored novog povećanja plata za pripadnike odbrane od osam odsto, izgradnje stanova i ulaganja u opremu, razmišlja i o novim mogućnostima poboljšanja životnog standarda vojnika.

BONUS VIDEO - ONI NAS ČUVAJU: Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA SREDU, 25. MAJ: Veoma topao dan pred nama, po podne pljuskovi