ČEKA NAS OZBILJAN POSAO: Bečić o formiranju nove vlade Crne Gore

Novosti online

23. 09. 2020. u 11:05

PREGOVARAČKI timovi pobedničkih koalicija razgovaraju o načinima funkcionisanja, modalitetima, ali i prioritetima buduće vlasti i ti pregovori se odvijaju planiranom dinamikom, izjavio je predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i dodao „čeka nas ozbiljan posao“.

ЧЕКА НАС ОЗБИЉАН ПОСАО: Бечић о формирању нове владе Црне Горе

Foto: Promo

Bečić je to rekao tokom razgovora sa ambasadorkom Francuske Kristin Tudik u Podgorici, uoči današnje konstitutivne sednice parlamenta, prenosi Tanjug.

Istakao je da će Demokrate, a veruje, kazao je, i ostali potpisnici „Sporazuma za budućnost“ biti garanti njegove primene.

Ukazao je da su aktuelni pregovarački timovi brži od svih koje je do sada imala Crna Gora prilikom konstituisanja vlasti nakon jednog izbornog procesa.

Bečić je naglasio da u budućoj vlasti neće biti revanšizma i da je Demokratska Crna Gora spremna da zajedno radi sa svim časnim, poštenim i stručnim ljudima koje zatekne u administraciji, jer bez institucionalne memorije nema napretka i ostvarenja Programa buduće vlade.

- Čeka nas ozbiljan posao i spremni smo da se uhvatimo u koštac sa svim problemima - naveo je Bečić.

Ponovio je da će se nova vlast obračunati sa organizovanim kriminalom i korupcijom onako kako je i pobedila na izborima.

- Nema hapšenja zbog mržnje, netrpeljivosti ili političke podobnosti. Radiće se u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore - naveo je Bečić, saopšteno je iz stranke.

Navodi se da je Tudik čestitala Bečiću na izbornom rezultatu i saopštila da joj je drago što je koalicija „Mir je naša nacija“ bila dostojanstvena u pobedi i da je slala pomiriteljske poruke i u predizibornom i u postizbornom periodu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)