POPIS BOLAN PO MILA: Igor Damjanović - Sledi demaskiranje apsurdnog i totalitarnog karaktera države Crnoj Gore

V.K.

01. 12. 2023. u 13:28

POLITIČKI analitičar Igor Damjanović za „Novosti“ kaže  da je dobro i važno što će se popis stanovništva napokon sprovesti, posle dvogodišnjeg odlaganja.

ПОПИС БОЛАН ПО МИЛА: Игор Дамјановић - Следи демаскирање апсурдног и тоталитарног карактера државе Црној Горе

Foto Arhiva Novosti

To što je premijer Milojko Spajić vodio aktivne pregovore sa opozicijom i ispunio sve njihove zahteve smatra da nije sporno, međutim problem može da predstavlja ukoliko im se dozvoli da se kompromituje i obesmisli celi proces.

- Nema nikakve sumnje ako se popis stanovništva dovede do kraja, najmanje dva kritrerijuma će biti bolna po biši režim. Prvo, rezultati popisa će pokazati da je broj stanovnika u Plavu, Rožajama i Gusinju znatno manji od broja birača koji sa više od 90 odsto glasaju za DPS, ili njihove satelite iz Bošnjačke stranke. Drugo, nema nikakve sumnje da će više od polovine građana kao maternji jezik označiti srpski, odnosno barem dva puta više od tzv. crnogorskog jezika koga su ustavom nametnuli kao zvanični - kaže Damjanović.

Popis će po njegovim rečima demaskirati apsurdni i totalitarni karakter države Crnoj Gore.

- On će aktuelnoj vladi nametnuti obavezu da se pozabavi biračkim spiskovima u onim sredinama gde broj birača prelazi broj stanovnika i legitimizovati pitanje neophodne izmene Ustava Crne Gore. Dakle, kada popis počne veoma je važno da se bivšem režimu nikako ne dozvoli opstrukcija ovog za njih bolnog procesa i ukoliko takve namere pokažu primeniti zakonom propisane instrumente i sankcije - naglašava Damjanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)