VOLEO JE ON MENE, A VOLEO SAM I JA NJEGA: Dejo Savićević na Berluskonijevu sahranu krenuo automobilom

V.K.

14. 06. 2023. u 14:17

- Rekao sam to i ranije - Silvio Berluskoni mi je bio kao drugi otac. Deluje kao velika i preterana rečenica, ali istina je. Osetio sam da me voli, da me poštuje, branio me je. Čak i previše, rekao je za rimsku "Gazetu delo Sport" Dejan Savićević, legendarni fudbaler Milana i predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, slikovito prenoseći svoj odnos sa nekadašnjim prvim čovekom "rosonera" i bivšim premijerom Italije, koji je preminuo u 86. godini.

ВОЛЕО ЈЕ ОН МЕНЕ, А ВОЛЕО САМ И ЈА ЊЕГА: Дејо Савићевић на Берлусконијеву сахрану кренуо аутомобилом

FOTO: AP

-Voleo je on mene, a voleo sam i ja njega. Oprostiću se poslednji put od njega, dodao je Savićević i dodao da je na Berluskonijevu sahranu krenuo automobilom.

-Razgovarao sam sa Danijelom Masarom i rekao mu da mogu da dođem avionom, ali on me je savetovao da sačekam, jer je se radi o državnoj sahrani, da postoje pravila i ograničenja za bezbednost. U redu, to razumem i u tom trenutku sam krenuo autom iz Podgorice u Milano. Danas ću i ja biti na Duomu, to nisam mogao da propustim kazao je Savićević.

I Đukanović uputio telegram

Bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom smrti Silvija Berluskonija telegram sa izrazima saučešća njegovoj porodici.

- Sa žaljenjem sam primio vest o smrti vašeg cenjenog supruga, roditelja, deda i brata Silvija Berluskonija, jednog od najpoznatijih italijanskih i evropskih političara, i najuspešnijih biznismena, koji je u dužem razdoblju davao izuzetan doprinos ukupnom razvoju i napretku svoje zemlje. On će ostati upamćen po svom urođenom šarmu i otvorenosti, po tome što je unosio ljudsku crtu i u biznis i u politiku, ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Mi ćemo ga u Crnoj Gori pamtiti kao prijatelja, lidera velike evropske, nama susedne zemlje, koji je dao lični pečat unapređenju bilateralnih odnosa do strateškog nivoa, poštujući istorijsku tradiciju, kao i naša savremena evropska i evroatlantska stremljenja, naveo je Đukanović u telegramu, dodajući da je Berluskoni bezrezervno pružao podršku integracionim procesima ne samo Crne Gore, već i celog zapadnog Balkana.

- S pijetetom ću čuvati uspomenu na prijateljstvo koje smo izgradili u godinama izuzetne saradnje, obostrano korisne za naše zemlje i narode, naveo je Đukanović u telegramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)