SRPSKA OBELEŽJA NEPOŽELJNA U OPŠTINI PLAV: Domar zabranjuje ulazak onima koji nose crnogorsku kapu sa 4S

Novosti online

11. 02. 2022. u 13:29

DRAGUTINU Živaljeviću iz Velike opštinski portir nije dozvolio ulazak u zgradu Opštine Plav zbog toga što je nosio crnogorsku kapu sa ocilima (4S)

СРПСКА ОБЕЛЕЖЈА НЕПОЖЕЉНА У ОПШТИНИ ПЛАВ: Домар забрањује улазак онима који носе црногорску капу са 4С

Foto IN4S

Da je bivši režim u Crnoj Gori odavno krenuo sa asimilacijom i zatiranjem svega što je istinski crnogorsko i srpsko dokazuje i poslednji primer iz Velike, odnosno opštine Plav.

Dragutinu Živaljeviću iz Velike opštinski portir nije dozvolio ulazak u zgradu Opštine Plav zbog toga što je nosio crnogorsku kapu sa ocilima (4S).

Naime, kako saznaje portal IN4S, portir Damir Krcić zabranio mu je ulazak. On mu je nekoliko puta rekao da ne može „sa tom kapom“ da uđe u Opštinu.

Nakon tog skandala, odnosno zabrane ulaska, Živaljevića su priveli službenici Uprave policije da da izjavu pred tužiocem Dritom Rugavac.

Podsetimo, Plav je opština na jugoistoku Crne Gore koja je u sastavu države od 1878.

Crnogorska kapa je tradicionalna kapa, deo crnogorske narodne nošnje, koju nose Crnogorci i Srbi iz Crne Gore. Ona se prvi put javlja u doba Petra I Petrovića Njegoša, a konačni dizajn, onaj koji se koristi danas, po legendi je napravio crnogorski vladar, vladika i pisac Petar II Petrović Njegoš.

I pored ovih činjenica, postavlja se pitanje da li je Plav u Crnoj Gori i važe li zakoni države za lokalnu samoupravu u Plavu?

BONUS VIDEO - Kako je pao Milo Đukanović?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati