AGONIJA RADNIKA VEKTRA BOKE: Prodat plac u Igalu, namiren deo potraživanja

V.V.

10. 02. 2022. u 23:30

PRODAJOM dela imovine, jednog placa u Igalu, koji je bio vlasništvo kompanije Vektra Boka, obezbeđeno je 820 hiljada evra.

АГОНИЈА РАДНИКА ВЕКТРА БОКЕ: Продат плац у Игалу, намирен део потраживања

Foto: V.V.

Od te sume radnicima je isplaćeno 14 plata i namirena treća rata po planu reorganizacije koju čekaju  od februara prošle godine, saopšteno je danas na konferenciji za novinare. Advokat Jovan Pejović, pravni zastupnik radnika, smatra da je napravljen veliki korak zahvaljujući izvršitiljima i Osnovnom sudu u Herceg Novom, ali i zalaganju Vojina Miljanića, bivšeg radnika Vektra Boke.

– Do sada smo naplatili tri rate. Ostala je ova koju je Brković obećao da će biti isplaćena ovih dana. Preostala potraživanja radnika su jedna presuda od 40 hiljada evra, dospela nakon stečaja i oko 270 hiljada evra, što je poslednja rata iz plana reorganizacije – informisao je Pejović.

Prema njegovim rečima na prvoj licitaciji cena placa bila je 1,5 miliona evra, ali nije bilo zainteresovanih kupaca, pa je plac tek na četvrtoj licitaciji prodat za 820 hiljada. U stečaju je priznato milion evra duga prema radnicima. Do sada je, sa trećom ratom, izmireno oko 750 hiljada. Pejović je rekao da nemaju više sudskih postupaka iz stečaja, ali je problem što ne mogu to da naplate preko računa.

-Država mora da natera Brkovića da vrati pet miliona na račun i mi bismo odmah mogli da se naplatimo – objasnio je Pejović.

Foto: V. V.

Bivši radnik i nekadašnji sindikalni vođa, Vojin Miljanić rekao je da je po presudama za isplatu ostalo još oko 300 hiljada evra,odnosno dve zarade za novembar i decembar za radnike koji više ne rade u kompaniji, kao i pet plata za sadašnje radnike. Pored toga ostale su još dve individualne radničke tužbe, jedna od 30 a druga 20 hiljada evra. Miljanić je istakao da se od sredstava dobijenih prodajom placa naplatio i menadžment, a samo jedan od njih ima platu 6,5 hiljada evra.

Advokat Jovan Pejović savetuje radnike da ne forsiraju uvođenje stečaja u Vektra Boku, jer će kada se stečajna masa podeli na sve poverioce, dobiti tek srazmeran deo, što u podeli na sve poverioce neće biti u visini potraživanja. Crnogorska komercijalna banka trenutno vodi parnični postupak za 24 miliona eura duga i ima veliku šansu da to realizuje i dodatno blokira račun Vektra Boke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)