MAJCI MONSTRUMU 30 GODINA: Apelacioni sud povećao kaznu za ubistvo petnaestomesečnog deteta u Podgorici

S. Đ.

16. 11. 2021. u 07:39

SUDIJE Apelacionog suda Crne Gore preinačile su presudu kolega iz Višeg suda pa su Jeleni Jovović umesto 20 osudile na 30 godina zatvora zbog pomaganja u izvršenju teškog ubistva petnaestomesečnog sina, kojeg je 4. februara 2018. na smrt pretukao njen partner Nermin Šišić.

МАЈЦИ МОНСТРУМУ 30 ГОДИНА: Апелациони суд повећао казну за убиство петнаестомесечног детета у Подгорици

Nermin Šišić i Jelena Jovović

Istom presudom, Šišiću je potvrđena kazna od 40 godina robije.

- Apelacioni sud Crne Gore je našao da je opravdano izricanje najstrože kazne zatvora u trajanju od 40 godina optuženom, jer je ta kazna u svemu srazmerna težini krivičnog dela i stepenu krivice optuženog. Ova kazna predstavlja onu meru koja je neophodno potrebna za postizanje svrhe kažnjavanja, odnosno da će se istom uticati na optuženog, ali i na druge, da ubuduće ne čine krivična dela - piše u obrazloženju Apelacionog suda.

Žalbu branioca optužene u pogledu odluke o kazni Apelacioni sud nije prihvatio, dok je žalbu tužioca prihvatio kao osnovanu i optuženoj izrekao kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 30 godina. Presuda Apelacionog suda, povećanje kazne sa 20 na 30 godina, adekvatna je težini izvršenog krivičnog dela i stepenu krivice optužene

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju