JUBILEJ NA VIDOVDAN: Luka Bar i Zi Đin potpisuju ugovor vredan preko 10 miliona evra

B. D.

28. 06. 2021. u 11:46

UGOVOR vredan preko 10 miliona evra, početkom jula biće potpisan između AD Luka Bar i kompanje "Zi Đin” iz Bora. Potpisivanje kapitalnog ugovora za crnogorsku Luke najavio je Izvršni direktor AD Luke Bar Vladan Vučelić obraćajući se radnicima, i čelnicima preduzeća povodom jubileja 115 godina AD Luka Bar.

ЈУБИЛЕЈ НА ВИДОВДАН: Лука Бар и Зи Ђин потписују уговор вредан преко 10 милиона евра

Foto: B.D.

- Ugovor  definiše da ćemo da kraja 2024.godine preko Luke Bar otpremiti skoro dva miliona tona koncentrata bakra iz kompanije “ Zi Đin” iz Bora. To je kapitalno važan ugovor, Finansijska vrednost ovog ugovora je preko 10, 5 miliona evra, kazao je Vučelić.

Prošle sedmice ovim povodom organizovan je sastanak  sa Kinezima koji su kupili kompaniju u Boru. Sa  jasno iskazanim  namerama da se saradnja na kojoj je rađeno više godina i dalje unapređuje, sastanku u Srbiji su  prisustvovali  izvršni direktor Vučelić, predsednica Odbora direktora AD Luka Bar Slađana Perišić,  pomoćnik izvršnog direktora   Dragutin Niković.

- U 2023. i 2024.godini, kao i narednim koje slede,  samo sa poslovnim partnerom iz Bora imaćemo polovinu pretovara  koje je Luka ostvarivala u prošloj i prethodnim godinama. Očekujemo posetu predstavnika kompanije “HBIS” iz Smedereva. Po realnim najavama može se očekivati potpisivanje ugovora koji će značiti značajno veće količine rude gvožđa koje će ići preko Luke Bar, ali i drugih proizvoda iz asortimana Željezare Smederevo, kazao je Vučelić dodajući da je, takođe,  imperativ zadržati dobre odnose sa dosadašnjim partnerima,  raditi na punoj valorizaciji Slobodne zone,  koncesiji kamena sa brda Volujica koju je dobila Luka.

- Potpisani ugovori . ugovori čije je potpisivanje izvesno potvrđuju da Luka Bar ulazi u zonu stabilnog poslovanja što će se iskoristiti za dalji razvoj onoga što je neophodno da Luka postane Luka od regionalnog značaja, kazao je Vučelić uz konstataciju da treba biti veoma oprezan jer  “konkurencija ne spava”.

-U godinama koje slede moramo  slati dobre poruke iz Luke Bar koje će značiti sigurnost biznisa za partnere. Svaka druga poruka koja se bude slala ugroziće postignute rezultate Luke Bar, kazao je Vučelić.

Izvršni direktor AD Luke Bar Vladan Vučelić čestitao je svim radnicima 115 godina postojanja kompanije i istakao  da je jubilej za ponos svih.

-Ovo je  prilika da se posebno zahvalimo svim generacijama lučkih radnika koji su nam omogućili da danas razmišljamo o iskoracima u poslovanju Luke i sasvim izvesnim rezultatima koji će Luku pozicionirati kao Luku od regionalnog značaja u narednim godinama.

On je podsetio da je 2020. godina, teška godina, opterećena pandemijom korona virusa, ali je jedna od najuspešnijih u istoriji poslovanja Luke kako po obimu pretovara i ostvarenim finansijskim rezultatima, tako i po stavarnju uslova za jak, investicioni ciklus koji je započet 2019.godine a realizovan u 2020. u lučku infrastrukturu, lučku mehanizaciju… čime je stvoren realan osnov za dalji dugoročan i održiv razvoj Luke Bar.

 
U LUCI BAR OČEKUJU I PODRŠKU DRŽAVE

Prema rečima predsednica Odbora direktora Slađana Perišić u Luci Bar se nadaju da će ispuniti sve ciljeve definisane planovima kompanije, uz veliko zalaganje svih,  unaprediti poslovanje povećavajući konkurentnost na globalnom tržištu.

-U Luci Bar verujemo  da ćemo na tom putu imati podršku države, a potreban je siguran i podsticajan poslovni ambijent u skladu sa potrebama i zahtevima privrednih subjekata koji će omogućiti priliv stranih, direktnih investicija i gararantovati potencijalnim poslovnim partnerima dugoročnost poslova, kojim ćemo iskoristiti sve komparativne prednosti koje Luka Bar ima u odnosu na ostale luke na Jadranu, kazala je Perišić.
Iz Luke Bar poručuju da će učini sve na pozicioniranju kao Luke od regionalnog značaja u oblasti pružanja usluga pretovara i skladištenja tereta.
-Svim dobitnicima jubilarnih nagrada, za 10, 20, 30 i 40 godina rada u Luci kao i svima koji su radni vek proveli u Luci i otišli u zasluženu penziju čestitam  na postignutim rezultatima, želim dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, kazala je Perišić.
RADNICI SU NAJVREDNIJI RESURS LUKE BAR

Luka Bar 28.juna 2021. godine proslavlja jubilej 115 godina. Predsednik Sindikalne organizacije Luka Bar Milenko Nikočević čestitao je jubilarcima i penzionerima koji su svojim radom doprineli uspesima preduzeća.

On je svima poželio puno “tereta - jer ako toga bude svi ćemo biti zadovoljni”

Predsednik Sindikata Lučkih radnika Vladimir Obradović, čestitajući jubilej, istakao je da ovo važan jubilej ne samo za radnike Luke Bar nego za građane i građanke Bara,  Crne Gore.

Plakete je uručila predsednica Odbora direktora Luke Slađana Perišić, a nagrađenima su čestitali i izvršni direktor Vladan Vučelić i čelnici oba lučka sindikata Milenko Nikočević i Vladimir Obradović. Ispred nagrađenih  radnika, zahvalila se Lidija Spičanović ističući  da su zaposleni  najvredniji resurs Luke Bar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba