PORED 15 ELEKTRANA, BEZ STRUJE OKO 2.000 DOMAĆINSTAVA! Nova bruka CEDIS-a na severu Crne Gore (FOTO)

M. SEKULOVIĆ

26. 06. 2021. u 12:20

UPRKOS tome što je na tom području napravljeno 15 malih hidoroelektrana, čiju gradnju i valsnike tajkune još uvek finasiraju građani cele Crne Gore, oko 2.000 domaćinstava na području Potkomvlja, u opštini Andrijevica, bez struje su od petka u 16 sati!

ПОРЕД 15 ЕЛЕКТРАНА, БЕЗ СТРУЈЕ ОКО 2.000 ДОМАЋИНСТАВА! Нова брука ЦЕДИС-а на северу Црне Горе (ФОТО)

Foto: M. SEKULOVIĆ

Bez struje su meštani u Polimlju, u desetak sela od Andrijevice prema Plavu, koji su se odlučili da prekrate poniženja koje im godinama nanosi CEDIS (Crnogorski elektrodistibutivni sistem).

Foto: M. SEKULOVIĆ

- Danas u 15 sati uvodimo blokadu saobraćaja na putu Andrijevica-Plav. Protetsni skup smo uredno rpijavili policiji. Niko se više neće sprdati sa nama, kažu ogorčeni meštani Ulotine, koji će sa komšijama iz susednih sela blokirati prometnu saobraćajnicu.

Foto: M. SEKULOVIĆ

- Ovo je neverovatno. Tajkuni bliski bivšoj vlasti u Crnoj Gori na rekama u našem kraju sagradili su toliki broj mini hidroelktrana, a mi svaki čas ostajemo bez struje. Ne vrede molbe, opomene, žalbe. Danima je struja često nestajala, a od petka nam je ''ukinuta''. Prošle zime bili smo bez struje od kraja decembra pa do iza Božića! Propala nam je hrana u zamrzivačima. Niko se nije postideo. Računali smo da će promene u društvu dovesti i do promene ponašanja u CEIDS-a ali ne vredi. Nastavlja se po starom. Nas više ne interesuje priča o kvarovima dalekovoda, ovoga-onoga. Priključićemo se protestu u Ulotini - kažu meštani mesnog centra Konjuhe u opštni Andrijevica, koji su u jeku seoskih radova prisiljeni da se nose sa nevljama koje im priređuje CEDIS.

Foto: M. SEKULOVIĆ


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!