ZMIJA U CENTRU GRADA: Da li su opasne po građane?

J.D.

10. 05. 2021. u 15:47

STANARE Kosovske ulice u nedelju veče iznenadila je zmija koju su pronašli unutar zgrade na broju 6. Uznemireni stanovnici centra prestonice ubrzo su "nenajavljenog gosta" prijavili ekipi JKP "Veterina Beograd", koja je gmizavca odmah uhvatila.

ЗМИЈА У ЦЕНТРУ ГРАДА: Да ли су опасне по грађане?

Foto: Printscreen

Prema rečima nadležnih iz "Veterine" pojava zmija nije neuobičajena za centar grada, kao i da su to gmizavci koji samoinicijativno ne napadaju niti ujedaju, ako nisu ugroženi.

- Donedavno je bilo dosta hladno, pa se aktivnost zmija lagano povećava kao i svake godine - objašnjavaju nadležni iz "Veterine". - U ovom periodu uglavnom budu više primećene u gradu jer su krenule u potragu za hranom, a kako imaju odličan njuh, tako mogu da namirišu hranu gde god se ona nalazila.

Nadležni dodaju i da ako vrste kao što su smuk, ribarica, belouška sretnemo u gradu, znači da su došle iz pravca reke. Kako su u više navrata objašnjavali stručnjaci, ostale vrste zmija su najverovatnije iz prirode sa periferije do urbanih delova stigle tako što su se uvukle pod haubu automobila.

Iz "Veterine" apeluju na građane da kad vide zmije u svojoj okolini najbitnije je da ih ne diraju već da odmah obaveste nadležne službe zoohigijene koje će gmizavce pokupiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!