ZARADA OD 3 DO 5 DINARA: Prvi reciklomat od 25 postavljen na uglu Knez Mihailove i Obilićevog venca

A. Z. K.

29. 04. 2021. u 06:47

PRVI reciklomat u prestonici postavljen je juče na uglu Knez Mihailove ulice i Obilićevog venca, a u naredne dve nedelje biće postavljene još 24 ovakve mašine za reciklažu.

ЗАРАДА ОД 3 ДО 5 ДИНАРА: Први рецикломат од 25 постављен на углу Кнез Михаилове и Обилићевог венца

Foto Beoinfo

Građani će u reciklomate moći da ubace plastične i staklene flaše, PET ambalažu i limenke. Ubacivanjem ovih pakovanja zaradiće od tri do pet dinara, koje će moći da iskoriste za dopunu "bus plus" kartica, kartica mobilnog operatera "Globaltel" ili kao donaciju za Fondaciju "Novak Đoković" ili Fondaciju za mlade talente Grada Beograda.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je prisustvovao otvaranju, smatra da nema razloga da građani ne prihvate reciklomate.

TEST Goran Vesić na promociji, Foto Beoinfo

- Nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti obezbediti još aparata. Oni postoje u mnogim svetskim gradovima i nastavićemo da se trudimo da promovišemo reciklažu i tretiranje otpada. Želimo da podignemo svest građana kad je u pitanju prerada otpada, jer je to jedna od ključnih stavki vezanih za smanjenje zagađenja životne sredine - istakao je Vesić.

On je zahvalio kompaniji "Globaltel" koja je donirala ove mašine.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

MaxUlm

29.04.2021. 08:52

Velika je greška ako ne stave veći povrat za ambalažu, retko ko, ja prvi ne bih, se cimao i nosio flaše ako po jednoj imam 3-5 din. Izmedju 20 i 30 dinara bi to trebalo da ide i tako podstičeš ljude na reciklažu, i naravno pri kupovini te iste uračunaju plus tih 20-30din i tako te motivišu na povrat, ,,,..... Ali šta znam ja.....