SPAJAJU LAZAREVAC I IBARSKU: Napreduje obnova Ulice Janka Stajčića

S. B. M.

16. 09. 2020. u 11:40

ZAVRŠETKOM radova na rekonstrukciji Ulice Janka Stajčića u Lazarevcu, ova prigradska opština imaće kvalitetniju vezu sa Ibarskom magistralom.

СПАЈАЈУ ЛАЗАРЕВАЦ И ИБАРСКУ: Напредује обнова Улице Јанка Стајчића

Foto: Beoinfo

 Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je juče radove i istakao da je Grad za ovu saobraćajnicu izdvojio oko dva miliona evra.

- Ulica koja predstavlja vezu Lazarevca sa Ibarskom magistralom, u prvoj fazi biće obnovljena u dužini od 950 metara, a u drugoj fazi biće završeno svih 1.760 metara. Ona je važna za sve Lazarevčane, jer ovde živi oko 3.500 građana, ali i za sve koji ovuda prolaze i izlaze na magistralu. Menjamo kompletnu instalaciju, postavljamo vodovodne cevi, radimo toplifikaciju, stavljamo rasvetu koja nije postojala. Biće napravljene dve trake po tri i po metra širine, a gradimo i trotoare čiji je nedostatak ranije predstavljao veliki problem - naveo je Vesić.

Radovi su počeli 11. marta, a zbog virusa korona jedno vreme bili su prekinuti, a očekuje se da do kraja novembra bude navučen prvi sloj asfalta. Od vremenskih uslova, zavisiće početak druge faze, odnosno da li će se nastaviti sa radovima tokom zime ili tek na proleće.

Podsećamo, linije autobusa 116, 130, 130A, 133, 133L, 135, 140, 140L, 141L, 160A, 166, 190C, 581, 581A, 581E, 860BL, 860L i 946 sada voze ulicama Dula Karaklajića, Dimitrija Tucovića, Ibarski put, Janka Stajčića do raskrsnice "Krivaja".

Foto: Beoinfo

 
MIROSALjCI I ARAPOVAC

U OVOJ opštini radi se trenutno i na izgradnji vodovodne mreže u Mesnoj zajednici Mirosaljci i naselju Arapovac, na projektovanju kanalizacione mreže u mesnim zajednicama "Momčilo Pavlović" i "Branko Radičević", kao i na vodosnabdevanju pet sela na jugu opštine Lazarevac.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba