DEMOLIRAN PRAJD CENTAR U BEOGRADU: Objavljen snimak napada, maskirani muškarac šutira izlog lokala (FOTO/ VIDEO)

Novosti online

07. 01. 2024. u 20:08

PRAJD centar u centru Beograda, u Ulici kralja Milana, danas je oko 16 časova bio na meti vandala.

ДЕМОЛИРАН ПРАЈД ЦЕНТАР У БЕОГРАДУ: Објављен снимак напада, маскирани мушкарац шутира излог локала (ФОТО/ ВИДЕО)

Foto: Prajd centar

Prajd centar se oglasio saopštenjem, prikazali su fotografije lokala nakon napada jednog maskiranog muškarca, a objavili su i snimak sa sigurnosnih kamera.

- Danas, u nedelju 7. januara 2024. u 16h, kada većina građana slavi pravoslavni Božić, napadnut je i, po prvi put posle 5 godina i desetina pokušaja u potpunosti je polomljen izlog Prajd Info Centra. Ovo je poruka LGBT+ ljudima u Srbiji da ne postoji dan u godini kada smo bezbedni i da smo i tokom praznika na meti onih koji nas mrze i žele da nas obesprave, nateraju da se krijemo i poruče nam da nema mesta za nas.

Iz Centra podsećaju da "napadači na Prajd Info Centar do sada nikada nisu bili procesuirani, niti je bilo ko od napadača bio osuđen za napad, iako je Prajd Info Centar uvek posedovao snimke napada sa nadzornih kamera."

- Zahtevamo od Tužilaštva i policije da ovaj napad shvate ozbiljno i što pre pronađu počinioca, kao i da preduzmu adekvatne mere kako se ovakvi napadi ne bi ponovili. Predstavnici vlasti moraju što pre da ispune sve zahteve Beograd Prajda, kako bi se javnosti poslala poruka da LGBT+ osobe nisu građani drugog reda - stoji u saopštenju Prajd centra.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!