"OČEKUJEM DA NEĆE BITI PROBLEMA": Šapić najavio nastavak radova na novoj autobuskoj stanici na NBG od ponedeljka

Tanjug

06. 07. 2023. u 13:59

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić danas je za ponedeljak najavio nastavak radova na novoj autobuskoj stanici, koja se nalazi na Novom Beogradu.

ОЧЕКУЈЕМ ДА НЕЋЕ БИТИ ПРОБЛЕМА: Шапић најавио наставак радова на новој аутобуској станици на НБГ од понедељка

Foto: Grad Beograd

- Očekujem da će od ponedeljka biti nastavljeni radovi. Po sadašnjim procenama, očekujem da se u roku od šest meseci stara autobuska stanica u potpunosti premesti na Novi Beograd - rekao je Šapić.

Kako je istakao, kompanija BAS, koja je imala obavezi da uradi ceo taj posao, "do sada to nije uradila", kao i da se u "međuvremenu promenilo rukovodstvo BAS-a". 

- Rekao sam direktoru da ću u septembru obići radove. Ako sve bude ispoštovano, očekujem da ćemo u 2024. godinu ući sa novom autobuskom stanicom - rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, onog momenta kada se prebaci sav međugradski saobraćaj na stanicu na Novom Beogradu, autobusi više neće prolaziti kroz centar grada i Gazelu.

- Pored teškog saobraćaja, koji će već sada krenuti da se izmešta iz centra grada, sa mosta Gazela i Autokomande, koji su bili najkritičniji i gde su se najveći čepovi stvarali, izmestiće se i čitav autobuski saobraćaj koji će ići preko obilaznice - objasnio je Šapić.  

Dodao je da autobuska stanica na Novom Beogradu, završetkom obilaznice dobija novu dimenziju.

- Očekujem da ovog puta neće biti problema, kao pre šest godina, kada se sve zaustavilo. Nije bio ovaj period od godinu dana lak, svašta se dešavalo i u BAS-u su se dogodile velike promene. Ja od njih očekujem da preuzmu sve svoje obaveze koje su imali u skladu sa ugovor koji je napravljen sa Gradom Beogradom - istakao je Šapić. 

Gradonačelnik je rekao da će buvlja pijaca, koja se nalazi na Novom Beogradu, na jesen biti izmeštena na Miljakovac. 

- Na Miljakovcu uveliko radimo na mestu gde je nekada postojala pijaca. Lokaciju na kojoj se ona nalazi sada ćemo konačno da oslobodimo, jer ona nije gradska već nekoliko godina, prodata je privatniku, i taj prostor koji se sada koristi će grad u jednom momentu morati da plati - rekao je Špoić. 

Naveo je da će izmeštanje pijace i pravljenje nove na Miljakovcu i nastavak radova na autobuskoj stanici na Novom Beogradu, potpuno promeniti taj deo Novog Beograda. 

Gradonačelnik je ovo rekao prilikom obilaska rekonstruisanog parka kod Vojne gimnazije.
 

BONUS VIDEO: U VEČNOST POD SRPSKOM ZASTAVOM - Ovako je ispraćen kovčeg deda Đorđa do grobnog mesta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!