PARK ZA PSE, GARAŽA ILI AMFITEATAR? Stanari Bloka 37 razmatraju tri predloga za uređenje "odbranjene" parcele

Š. Marović

07. 09. 2021. u 11:21

NEKOLIKO dana posle povlačenja kompletne mehanizacije i skidanja zaštitne ograde i građevinske table na parceli u Bloku 37 stanari očekuju da im uskoro dođu stručnjaci iz Urbanističkog zavoda i predlože najbolje rešenje za izgled donedavno sporne lokacije.

ПАРК ЗА ПСЕ, ГАРАЖА ИЛИ АМФИТЕАТАР? Станари Блока 37 разматрају три предлога за уређење одбрањене парцеле

Foto M. Anđela

Žitelji Bulevara Milutina Milankovića 162 pripremili su tri opcije za koje smatraju da bi mogle da oplemene trenutno neuređeni prostor.

Kako su iz Grada istakli za "Novosti", i dalje je sve sveže i sprovode se razne procedure kako bi u narednom periodu parcela u Bloku 37 prešla u javnu površinu, a sve će biti poznatije za desetak dana. Stanarka ovog dela prestonice Slađana Radak kaže za naš list da je tim sastavljen od njenih komšija vredno radio na iznalaženju solucije koja bi oplemenila prostor.

- Najbitnije je da su gradski čelnici uspeli da se dogovore sa investitorima i reše zaista veliki problem - kaže ona.

- Zbog toga smo zahvalni i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću i gradskom urbanisti Marku Stojčiću, koji su od moderatora postali glavni pregovarači. Bez njihove pomoći mnogo teže bismo izneli celu stvar. Sada očekujemo stručne ljude da vide rešenja koja smo predložili za ovaj deo bloka, da daju svoje mišljenje.

SVRHA Sa jednog od letošnjih skupova u Bloku 37, Foto P. Milošević

Jedna od opcija jeste izgradnja parking-prostora, koji bi rasteretio ionako pretrpane ulice. Ukoliko bi se napravio po jedan nadzemni i podzemni nivo, mesta bi bilo za oko 300 automobila.

- Druga opcija je da se na tom prostoru izgradi moderan, manji amfiteatar i tako oplemeni cela lokacija - priča naša sagovornica.

- Takođe postoji mogućnost izgradnje parkića za kućne ljubimce, pošto je onaj za decu previše rizičan zbog blizine prometnih bulevara.

Na parceli je trenutno ostala rupa dubine tri metra, pa će sa čelnim ljudima prestonice narednih dana biti razgovora i o tome kako da se ona obezbedi da ne bi došlo do neke povrede, pošto ni javna rasveta trenutno nije u funkciji.

PROTESTI OD JUNA

PROTESTI žitelja Bloka 37 trajali su od poslednjih dana juna, kada je investitor, austrijska firma "Durst", uveo mašine na gradilište, kako bi sazidao osmospratni poslovni objekat. U iscrpnim razgovorima sa Gradom, ali i nekoliko prekršenih dogovora od strane izvođača radova, konačno je investitor prihvatio da objekat gradi na drugoj lokaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati