NE DAJU PARKING I HLADOVINU: I stanari Bloka 33 protiv gradnje u komšiluku

M. S.

19. 06. 2021. u 07:52

PROTIV urbanizma po meri investitora pobunili su se i stanari Bloka 33 u Novom Beogradu.

НЕ ДАЈУ ПАРКИНГ И ХЛАДОВИНУ: И станари Блока 33 против градње у комшилуку

Skupu prisustvovao veliki broj građana

Na komšijskim sastancima prikupili su potpise protiv izgradnje trospratne poslovne zgrade na parceli 1173/7 pored skloništa kod "Geneks" kule u Narodnih heroja. Kako kažu, ne žele da dopuste da im oduzmu 50 parking-mesta i izgrade zgradu koja se ne uklapa u ambijent.

Prema rečima Marije Radovanović iz Bloka 33, kako se predviđa urbanističkim projektom, koji je na javnom uvidu do ponedeljka, ovde je predviđena izgradnja poslovne zgrade.

- Na tom mestu trenutno se nalazi parking sa oko 50 mesta, okružen zelenilom, koji ćemo mi izgubiti - objašnjava naša sagovornica. - Planirano je da ta zgrada bude moderna zastakljena građevina, koja se ni po čemu ne uklapa u ovaj ambijent.

Sugrađani iz Bloka 33, ukazuju i na to da je u planu izmeštanje toplovoda na delu Ulice Narodnih heroja, tako da će izvesno vreme biti blokirana.

POMOGLE KOMŠIJE STRUČNjACI

- Izmeštanje će potpuno zagušiti blokove, koji su i dosada već u problemu - objašnjavaju stanari Bloka 33. - Primedbe smo sastavili na skupu stanara, a pomogle su nam komšije iz struke. Nadamo se da ćemo uspeti da zaustavimo gradnju pre nego što projekat bude usvojen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)