NE DAJU PARKING I HLADOVINU: I stanari Bloka 33 protiv gradnje u komšiluku

M. S.

19. 06. 2021. u 07:52

PROTIV urbanizma po meri investitora pobunili su se i stanari Bloka 33 u Novom Beogradu.

НЕ ДАЈУ ПАРКИНГ И ХЛАДОВИНУ: И станари Блока 33 против градње у комшилуку

Skupu prisustvovao veliki broj građana

Na komšijskim sastancima prikupili su potpise protiv izgradnje trospratne poslovne zgrade na parceli 1173/7 pored skloništa kod "Geneks" kule u Narodnih heroja. Kako kažu, ne žele da dopuste da im oduzmu 50 parking-mesta i izgrade zgradu koja se ne uklapa u ambijent.

Prema rečima Marije Radovanović iz Bloka 33, kako se predviđa urbanističkim projektom, koji je na javnom uvidu do ponedeljka, ovde je predviđena izgradnja poslovne zgrade.

- Na tom mestu trenutno se nalazi parking sa oko 50 mesta, okružen zelenilom, koji ćemo mi izgubiti - objašnjava naša sagovornica. - Planirano je da ta zgrada bude moderna zastakljena građevina, koja se ni po čemu ne uklapa u ovaj ambijent.

Sugrađani iz Bloka 33, ukazuju i na to da je u planu izmeštanje toplovoda na delu Ulice Narodnih heroja, tako da će izvesno vreme biti blokirana.

POMOGLE KOMŠIJE STRUČNJACI

- Izmeštanje će potpuno zagušiti blokove, koji su i dosada već u problemu - objašnjavaju stanari Bloka 33. - Primedbe smo sastavili na skupu stanara, a pomogle su nam komšije iz struke. Nadamo se da ćemo uspeti da zaustavimo gradnju pre nego što projekat bude usvojen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)