KLIMATSKI IZAZOVI U GRADU: Građani mapiraju na Vračaru i Starom gradu

B.B.

02. 06. 2021. u 12:45

NA Dan zaštite životne sredine, u subotu, 5. juna, Beograđani će biti u prilici da daju svoje predloge o klimatskim izazovima u gradu.

КЛИМАТСКИ ИЗАЗОВИ У ГРАДУ: Грађани мапирају на Врачару и Старом граду

Mobilna meteorološka stanica

Mobilna meteorološka stanica će, od 9 do 12 časova, biti na platou ispred opštine Vračar, a od 13 do 16 sati u Ulici carice Milice u pešačkoj zovi, uz park Vojvode Vuka.

Ova stanica građanima pruža informacije o sadržaju i funkcionisanju onlajn alata za mapiranje klimatskih izazova u Beogradu, uz osnovne informacije o vremenu, klimi i klimatskim promenama. Takođe, Beograđani se na lokaciji na kojoj je postavljena stanica informišu kako svojim aktivnostima mogu da utiču na stvaranje kreativnih i inovativnih rešenja, koja će pomoći u borbi protiv klimatskih promena.

Prolaznici na Starom gradu, će biti u prilici da vide i izložbu "Karavan za klimu", koju je Centar za promociju nauke osmislio u saradnji sa Francuskim institutom. Mobilna stanica za mapiranje, koju je kreirala i dizajnirala arhitektkinja Mirjana Utvić iz CPN-a, dosad je gostovala na raznim tačkama u gradu - na Trg Republike, Adi Ciganliji, savskom i dunavskom keju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)