Veliko interesovanje turista za odmor u kraljevačkom kraju: U Rudnu sva čula uživaju

G. ĆIROVIĆ

19. 05. 2020. u 13:59

Već sada je potvrđeno tri puta više rezervacija vaučera nego za celu prošlu godinu

Велико интересовање туриста за одмор у краљевачком крају: У Рудну сва чула уживају

Selo Lopatnica Foto G. Šljivić

TURISTIČKE destinacije u kraljevačkom kraju, poput Rudna na istoimenoj visoravni ili Lopatnice, i prethodnih godina bile su interesantne domaćim i stranim turistima, uglavnom iz država u okruženju. Zato ne čudi ovogodišnje veliko interesovanje turista da svoj godišnji odmor provedu na nekoj od ovih destinacija.

Tome u prilog ide i podatak da je do sada potvrđeno oko 800 rezervacija vaučera za smeštaj upravo na Rudnu, u Lopatnici i Bogutovačkoj Banji.

- To je zasada tri puta više rezervacija vaučera nego za celu prošlu godinu. Započinjemo i kampanju "Letuj u Kraljevu", sa ciljem da privučemo što više građana Srbije da dođu i vide prirodne lepote našeg kraja i uživaju u biserima seoskog turizma. Sigurno se neće pokajati - kaže Ana Mirosavljević, direktorka TO Kraljevo.

Meštani Rudna, koji se bave turističkom delatnošću, očekuju da će tokom celog leta imati popunjene smeštajne kapacitete. Tvrde da postoji interesovanje, da pristižu rezervacije, pa se nadaju da će imati i više gostiju nego lane, uz poštovanje svih neophodnih epidemioloških mera.

"Ušuškano" na nadmorskoj visini od 1.100 metara u prirodnom parku i rezervatu "Golija-Studenica", selo Rudno je lider seoskog turizma u kraljevačkom kraju. Uz čist vazduh, stoletne šume i planinske rečice bogate potočnom pastrmkom, ovdašnja etno-

-domaćinstva nude udoban smeštaj, kao i domaće gastronomske specijalitete - sir, kajmak, testa od heljde, uštipke, pršutu, slatko i pekmez od šumskih plodova, kao i rakiju od divlje kruške.

- Neka sva čula uživaju - poručuju Rudnjani. uz otvoren poziv svima da budu njihovi gosti.

DOLINA VEKOVA

GOSTI kraljevačkog kraja biće u prilici da posete i srednjovekovne manastire Žiču i Studenicu, kao i tvrđavu Maglič u Ibarskoj klisuri.

- Takozvana Dolina vekova uvek je atraktivna turistima jer se na autentičnim lokacijama upoznaju sa našim istorijskim, duhovnim i kulturnim nasleđem - kaže Ana Mirosavljević.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije