PORODICU Olivere Rajić u Kikindi tokom vanrednog stanja zadesila je velika nevolja, ali ne zbog virusa korona. Njima je u požaru stradao stan, pa u njemu ne žive od 21. marta. Toga dana, sat iza ponoći, iz susednog stana u Ulici Alekse Dundića, varnica je zapalila krov i njihovog doma. Šteta je nastala od vatre, ali i vode prilikom gašenja. Od tada Olivera sa suprugom i dvoje dece, od 13 i osam godina, živi u komšiluku.

- Komšije u susednom stanu su problematičnog ponašanja. Čuli smo lupanje kod njih, dolazila je i policija, jer je neko prijavio buku. Kada su oni otišli, iza ponoći smo ostetili dim i videli da gori krov. Da bi se spasli, decu sam izvela napolje, pokupila dokumenta i osnovne stvari i na ulici smo sačekali vatrogasce. Sutradan više nismo mogli da živimo u stanu - priča Olivera.

Njenu porodicu tada je spasla humanost drugih komšija. Marija i Janoš Bor ustupili su im svoj prazan stan.

- Ti dobri stariji ljudi dali su nam ključeve svog stana. Okrečili smo ga, preneli belu tehniku i stolice koji su jedino ostali. Od prijatelja i poznanika dobili smo nameštaj - navodi Olivera.

FILM OLIVERIN sin Marko (13) snimio je amaterski film o tome kako mu je požar uništio dom. Slikom i rečima opisao je šta mu se dogodilo te strašne noći kada su ostali bez svega.

Kikinđani su se organizovali preko društvenih mreža i "Mame Kikinđanke" pokrenule su akciju prikupljanja pomoći.

- Javili su se pojedinci i preduzetnici, dobili smo deo građe za krov, a obećan nam je i šljunak. Nismo očekivali ovakvu solidarnost. Iznenađeni smo dobrotom sugrađana - kroz suze je rekla Olivera.

Porodica od jedne plate ne može da osigura svakodnevni život i obnovi stan koji je postao zgarište. Potrebni su građevinski materijal, sanitarije, vrata i prozori, podovi, cement.ŠTETA 1,5 MILIONA

U POŽARU su iste večeri oštećena četiri stana sa vezanim krovom. Šta je izazvalo vatru nije precizno utvrđeno. Prema nezvaničnim procenama, materijalna šteta na sva četiri objekta je oko 1,5 miliona dinara.