Ajfelova kula u srcu Tamnave: Milivoje (61) doneo duh Pariza usred Uba

B. PUZOVIĆ

10. 02. 2020. u 13:15

Ајфелова кула у срцу Тамнаве: Миливоје (61) донео дух Париза усред Уба

Foto D. Belajac Džagi

Oduševljena ćerka je očev rad "okačila" i na "Instagram", pa je jedan naš čovek koji živi u Austriji poželeo da je kupi, ne pitajući za cenu

KAD već nije u prilici da poseti Pariz, odžačar Milivoj Tanasijević (61) iz Uba je napravio nacrt, zasukao rukave i od metalnih armatura u svom dvorištu načinio pet metara visoku i oko 200 kilograma tešku Ajfelovu kulu.

Kaže, za kopiju jedne od atrakcija francuske prestonice mu je trebalo samo sedam dana rada u garaži. Utrošio je oko pola kilometra armature, za zavarivanje su "otišle" dve kutije elektroda, a nekadašnji radnik ubskog "Tamnavca", koji je ostao bez posla, pa iz nužde postao dimnjačar, svoju Ajfelovu kulu je i osvetlio, pa noću privlači još veću pažnju.

- Ideja se rodila kada je moja ćerka Obrenija rekla kako bi volela da popije kafu ispod ove znamenitosti Pariza. I, ja sam joj ispunio želju, pa često skupa kafenišemo pod Ajfelovim tornjem u srcu Tamnave - veli Milivoj.


PROČITAJTE JOŠ: Jabuke iz Trnave putuju u Rusiju


Inače, oduševljena ćerka je očev rad "okačila" i na "Instagram", pa je jedan naš čovek koji živi u Austriji poželeo da je kupi, ne pitajući za cenu. Tanasijević je tada odbio, ali sada kaže da će pristati, ako se pojavi još koji ozbiljan kupac. Jer, on već smišlja kako da napravi još veću maketu Ajfelove kule, visoku bar osam metara...



ŽELjA Obrenija sa ocem,Foto D. Nedeljković

SAMOUKI MAJSTOR

- PROŠLE su tri decenije otkad sam izgubio posao, pa čistim odžake i pravim ložišta širom Tamnave jer još nisam stekao uslove za penzionisanje. To mi je jedini izvor prihoda, od kojeg sam na put izveo ćerku Obreniju i sina Darka, koji ima svoju porodicu - objašnjava Milivoj Tanasijević, vrstan majstor iako je završio samo četiri razreda osnovne škole.

Foto D. Belajac Džagi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)