АТЛЕТИКА ускоро постаје изборни предмет у свим основним школама у Србији. Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и председник АСС Веселин Јевросимовић у уторак ће потписати уговор о сарадњи на пројекту "Дечја атлетика - примена савремених програма у раду са ученицима и атлетска такмичења у школи".


Обучени наставници радили би са ученицима од првог до четвртог разреда, јер се приметило да су се код деце тог узраста се појавили разни деформитети.


- Намера је да се кроз забаву деца баве атлетиком. Наставници и професори физичке културе ће се на обуци упознати са реквизитима које је Светска федерација припремила како се малишани не би повредили. Могуће је вежбати и у учионици, јер се ради на справицама које користе развоју скочности, брзине и снаге. Ово није увод у тренирање атлетике, већ у развој физичке способности, које ће допринети ђацима да се пребаце у било који спорт или дођу спремнији у више разреде на часове физичког. Једноставно циљ нам је здрава нација - каже директор АСС Слободан Бранковић.


Београд је подржао пројекат, очекује се да опреми свих 180 основних школа, а обука професора почела је већ у Кикинди и Новом Саду, а потом следе и остали градови.