Atletika opet u školama: “Kraljica sportova” uskoro postaje izborni predmet za osnovce širom Srbije

V.N.

12. 02. 2020. u 21:30

Branković: Namera je da se kroz zabavu deca bave atletikom. Nastavnici i profesori fizičke kulture će se na obuci upoznati sa rekvizitima koje je Svetska federacija pripremila kako se mališani ne bi povredili

Атлетика опет у школама: “Краљица спортова” ускоро постаје изборни предмет за основце широм Србије

Slobodan Branković Foto: N. Paraušić

ATLETIKA uskoro postaje izborni predmet u svim osnovnim školama u Srbiji. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i predsednik ASS Veselin Jevrosimović u utorak će potpisati ugovor o saradnji na projektu "Dečja atletika - primena savremenih programa u radu sa učenicima i atletska takmičenja u školi".


Obučeni nastavnici radili bi sa učenicima od prvog do četvrtog razreda, jer se primetilo da su se kod dece tog uzrasta se pojavili razni deformiteti.


- Namera je da se kroz zabavu deca bave atletikom. Nastavnici i profesori fizičke kulture će se na obuci upoznati sa rekvizitima koje je Svetska federacija pripremila kako se mališani ne bi povredili. Moguće je vežbati i u učionici, jer se radi na spravicama koje koriste razvoju skočnosti, brzine i snage. Ovo nije uvod u treniranje atletike, već u razvoj fizičke sposobnosti, koje će doprineti đacima da se prebace u bilo koji sport ili dođu spremniji u više razrede na časove fizičkog. Jednostavno cilj nam je zdrava nacija - kaže direktor ASS Slobodan Branković.


Beograd je podržao projekat, očekuje se da opremi svih 180 osnovnih škola, a obuka profesora počela je već u Kikindi i Novom Sadu, a potom slede i ostali gradovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije