Mate Nemeš hoće kao Štefanek: U Tokiju mogu puno

Tanjug

utorak, 24. 09. 2019. u 16:11

Мате Немеш хоће као Штефанек: У Токију могу пуно

Mate Nemeš Foto: Tanjug

Jako je dobar osećaj, srećan sam što sam osvojio prvu veću medalju. Na Svetskom prvenstvu je bio cilj da uzmemo što više normi, uspeli smo da dođemo do tri, a mogli smo još jednu - priča Nemeš
Reprezentativac Srbije u rvanju Mate Nemeš rekao je da mu je olimpijski šampion Davor Štefanek, sa kojim se bori za mesto na Olimpijskim igrama, velika inspiracija i da, ukoliko izbori vizu za Tokio, može da donese Srbiji novu medalju.

Nemeš je na Svetskom prvenstvu u Kazahstanu, u disciplini grčko-rimskim stilom do 67 kilograma, najavio visoke domete osvajanjem bronzane medalje.

- Štefanek i ja treniramo zajedno 10 godina, stalno sam gledao kako radi i šta bi trebalo da uzmem od njega. Nisam imao puno takmičenja zbog njega, bio je prvi, a sada sam dobio šansu, a prethodno i na Evropskom prvenstvu. Peto mesto me je razočaralo jer sam mogao da budem prvi, pre Evropskih igara gde sam došao do medalje. Tu sam osetio da mogu da osvajam medalje - rekao je Nemeš Tanjugu.

PROČITAJTE JOŠ: Nemeš posle bronze i norme za OI: Još nisam svestan šta sam uradio

Prema njegovim rečima, Štefanek ga "gura" ka još većem napretku.

- Puno je lakše na takmičenjima, jer kada nemaš protivnika u zemlji ne možeš da napreduješ. Pre tri godine bio je Aleksandar Maksimović, tu je sada i Sebastijan Nađ, koji je veoma dobar i "guramo" se međusobno. To puno pomaže, čak i meni da dođem do medalje.

Nemeš, koji je ujedno obezbedio olimpijsku normu, ne krije ogromno zadovoljstvo zbog uspeha u Nursultanu.

- Jako je dobar osećaj, srećan sam što sam osvojio prvu veću medalju. Na Svetskom prvenstvu je bio cilj da uzmemo što više normi, uspeli smo da dođemo do tri, a mogli smo još jednu (Viktor Nemeš prim. aut). Veoma sam zadovoljan zbog bronze - naveo je on.

PROČITAJTE JOŠ: Nemešu olimpijska norma za Tokio

Sjajni rezultati srpskih rvača rezultat su i velikog ulaganja države u taj sport, podvlači Nemeš.

- Srbija puno ulaže poslednjih godina u rvanje, to smo i zaslužili redovnim osvajanjem medalja.

Nemeš je optimista i po pitanju nastupa reprezentacije Srbije na Igrama u Japanu.

- U Tokiju će biti izuzetno teško, 16 najboljih rvača, ali ako sam mogao na Svetskom šampionatu da budem treći, onda na OI može sve da se desi. To je pokazao i Štefanek u Riju kada je bio olimpijski šampion - rekao je on i kao najveći adut Srbije u Tokio izdvojio brata Viktora Nemeša.

- Mislim da je Viktor najsigurniji za medalju. Ukrali (sudije prim. aut) su mu normu, ali ima još šansu. Prvo da izbori vizu, a posle može mnogo - zaključio je Nemeš.