Efes dominira u Evroligi, četa Ergina Atamana igra najbolju košarku na Starom kontinentu, a glavni “krivci” za takve rezultate su Šejn Larkin i Vasilije Micić. Dvojac koji dominira najvišše pažnje je privukao i u Litvaniji, gde Turci veečras gostuju Žalgirisu. I baš je Micić bio najinteresantniji tamošnjim medijima, koje je najviše zanimao debakl Srbije na SP u Kini.

- Došao sam na okupljanje reprezentacije sa velikim samopouzdanjem. Svako od nas je došao u tim posle odličnih individualnih sezona. Bio sam spreman da se posvetim timu i da dobijem više odgovornosti, ali sam shvatio da ponekad igrač treba da igra manju ulogu da bi tim bio uspešniji", naveo je Micić.

Micić i pored privatnih problema koje je imao u tom trenutku bio je spreman da se žrtvuje za tim.

- Nažalost, nisam se zaista uklopio u sistem selektora Saše Đorđevića. Bio sam fizički i psihički spreman da pomognem timu, ako moja lična situacija u tom trenutku nije bila najbolja. U mojim očima, imali smo previše dobrih igrača za tako kratak period turnira", dodao je Micić.

Kako je naveo, ekipe koje su stigle do finala su imale svega nekoliko elitnih igrača.
- Mi smo imali deset, dvanaest... Ipak, svoje iskustvo u reprezentaciji ne smatram neuspešnim, to je bila velika lekcija za mene. Rezultat u Kini je velika lekcija i za svakoga u Srbiji, gde svi imaju velika očekivanja",dodao je Micić.

Srbin je shvatio da igranje košarke treba da bude zadovoljstvo, a ne pritisak.

- U Srbiji je situacija obrnuta, ali smo ipak uspeli da ostvarimo dobre rezultate u proteklim godinama. Rezultat iz Kine je lekcija za mene da ništa ne planiran, već da hodam po tlu bez obzira na imena timova", istakao je Micić.