Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je zadovoljan igrom svog tima na meču protiv Italije, da ima "naznaka dobrih stvari", ali je i istakao da je veliki peh za nacionalni tim povreda Dragana Milosavljevića.

- Iz odbrane smo krenuli u utakmicu, odbranom smo je završili. Zadovoljan sam, ima naznaka dobrih stvari. Još moramo da bolje prepoznajemo prednosti kada imamo naše visoke igrače u igri i te situacije treba još bolje da koristimo - rekao je Đorđević.

PROČITAJTE JOŠ: ITALIJANI, OSTAVITE NADU: Srbija na "Akropolis kupu" deklasirala rivala u grupi na SP

U drugom kolu Akropolis kupa koji se igra u Atini, reprezentacija Srbije ubedljivo je pobedila Italiju sa 96:64.

- Dobar turnir za nas, ali i veliki peh što je 'duh' ove ekipe, igrač koji je primer ponašanja i odnosa prema igri i timu, Dragan Milosavljević doživeo povredu zbog koje će propustiti svetski šampionat.

PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Italija - Srbija 64:96

Dragan Milosavljević zbog povrede kolena propušta Svetsko prvenstvo, a Srbija i dalje "čeka" Miloša Teodosića i Vladimira Lučića.

- Imamo još 13 dana do početka prvenstva, u Beogradu su dva igrača na koje računamo. Lučićev oporavak napreduje dobro i očekujemo da će on za pet-šest dana biti spreman da nam se pridruži, a Teodosiću sledi nova magnetna rezonanca i analize, situaciju sa njim pratimo iz dana u dan.

PROČITAJTE JOŠ: SRBIJA BEZ RATNIKA GAGIJA: Milosavljevića čeka operacija ligamenata i višemesečni oporavak

Srbija u nedelju od 19.30 igra poslednju utakmicu na Akropolis kupu protiv domaćina, Grčke. Taj meč će i odlučiti pobednika turnira.