СРБИЈА БЕЗ РАТНИКА ГАГИЈА: Милосављевића чека операција лигамената и вишемесечни опоравак

В. П.

субота, 17. 08. 2019. у 11:19

СРБИЈА БЕЗ РАТНИКА ГАГИЈА: Милосављевића чека операција лигамената и вишемесечни опоравак

Драган Милосављевић Фото: КСС

Бек српске репрезентације због тешке повреде колена неће играти на Светском првенству у Кини
ПЕТА победа на путу ка Kини скупо је коштала Србију. Највећу цену платио је 30-годишњи бек нашег националног тима Драган Милосављевић, који ће због повреде предњих укрштених лигамената левог колена пропустити Светско првенство. Можда и комплетну клупску сезону Уникахе, са којом је овог лета продужио уговор до 2021. године.

Kолено није издржало доскок у 23. минуту прве утакмице „Акрополис купа“ у Атини против Турске. Гаги се по изласку са терена пожалио лекарском тиму да не може да се ослони на ногу, потом је хитно упућен на преглед магнетном резонанцом који је потврдио слутње да се ради о тешкој повреди.

-Повреда лигамената колена захтева интензивне терапије и оперативно лечење, тако да Милосављевић, нажалост, неће моћи да наступа на Светском шампионату – рекао је доктор репрезентације Драган Радовановић.

Малерозни Милосављевић добро зна шта га чека током  опоравка. Идентичну повреду доживео је у дресу Партизана 2014, али се тада радило о десном колену. Паузирао је десет месеци, на терен се вратио у децембру и као рођени ратник одлично одиграо остатак сезоне у АБА лиги – 11 поена и 3,7 скокова по мечу.


Нажалост, изгледно је да ће повреде одредити тим за Светско првенство у Kини уместо селектора Александра Ђорђевића. Тренутно у Атини на располагању има једанаесторицу, једног мање од потребне тимске квоте.

У Београду се од повреде стопала опоравља Милош Теодосић, али су шансе да капитен из ортопедске чизме ускочи у патике сразмерне вероватноћи да неко од аутсајдера подигне Нејсмитов пехар 15. септембра. Ван тима је и Владимир Лучић због лакше повреде бутног мишића, али ће крилни играч нашег националног тима бити на списку путника за Kину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Динарска Четничка Дивизија

17.08.2019. 11:40

Не дај се Гаги легендо!Брз опоравак, људино!

Патриота

17.08.2019. 15:42

Калину и/или Недовића, одмах зови добри наш Ђорђевићу!!! А Гагију брз опоравак желим!!!

Borac Čačak

17.08.2019. 16:16

Brz oporavak Gagi! Sale, ne ide sa Nedovićem sad, zovi Markovića!

Бане

17.08.2019. 19:18

Када би се Калинић појавио у тиму то би покварило атмосферу у свлачионици. Треба бити чврст у одлукама иначе није добро.