ИТАЛИЈАНИ, ОСТАВИТЕ НАДУ: Србија на Акрополис купу декласирала ривала у групи на СП

В.П.

субота, 17. 08. 2019. у 18:52

ИТАЛИЈАНИ, ОСТАВИТЕ НАДУ: Србија на Акрополис купу декласирала ривала у групи на СП

Никола Јокић

Десет минута било је потребно нашем тиму да се адаптира на нетипичну поставку „азура“, можда и да склони у страну мисли о тешкој повреди Милосављевића
ДРУГОГ дана „Акрополис купа“ у Атини, српски кошаркаши послали су поруку ривалу у групи на Светском првенству у Кини: Италијани, оставите наду!

У тренинг ритму потпуно су надиграли „азуре“ (96:64) па ће против домаћина играти за трофеј традиционалног турнира у грчкој престоници (19.30).


Десет минута било је потребно нашем тиму да се адаптира на нетипичну поставку „азура“, можда и да склони у страну мисли о тешкој повреди Милосављевића. После прве четвртине, у којој Милутинов, Марјановић и Јокић нису на прави начин користили чињеницу да их чувају знатно нижи и физички инфериорни ривали, у другој деоници висина је постала важна.

Јокић је изгледао као Гуливер поред Теситорија и Ричија, који су углавном слали НБА звезду на линију слободних бацања. Повремено му је друштво у петорци правио Марјановић, али та варијанта има прилично одбрамбених мањкавости у дуелима са ниским поставама као што је италијанска.

У наставку меча наши момци приуштили су себи шутерски тренинг како би кориговали лоше проценте из првог полувремена. Богдановић је пред одлазак на одмор погодио прву тројку из седмог покушаја, потом из шутерског ината убацио још две које су ослабљене „азуре“ гурнуле у рупу дубоку 20 поена заостатка.


Без Галинарија и Датомеа, који би требало да буду спремни до почетка Светског првенства, Италија је била само солидан спаринг партнер Србији. До меча прве групне фазе, срешће се још једном у припремном утакмици у Кини.

ИТАЛИЈА: Дела Вале 9, Белинели 16, Ђентиле 11, Билига 6, Витали 6, Филој, Брукс 3, Теситори 2, Ричи, Абас 9, Сакети 2, Датоме.
СРБИЈА: Симоновић 8, Богдановић 15 (3-3 за два, 11-3 за три), Бјелица 13 (1-1 за два, 8-3 за три, 7 ск), Радуљица, Бирчевић, Јокић 20 (11-9 за један, 7-4 за два, 1-1 за три, 4 ск, 4 ас), Милутинов 3, Мицић 11 (5 ас), Гудурић 13 (5-3 за три, 4 ас), Јовић (5 ск, 4 ас), Марјановић 13 (5-5 за један, 6-4 за два, 7 ск).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације