SelektorSrbije AleksandarĐorđević je istakao da je pobeda nad Austrijom važna za srpsku košarku.

- Ne znam koliko je uopšte bilo moguće da se očekuje da odigramo na ovakvom nivou. Izuzetno sam ponosan i zahvalan momcima koji su se pojavili i što ih treniram. Rekao sam im i njima u svlačionici da je ovo jedna od mojih najdtražih pobeda. Ne lažem, bio sam pun želje da pobedimo, smatram da je ovo početak. Bez obzira šta se desilo nemamo pravo da se okrenemo prema tome što je bilo pre par meseci. Gradimo kuću opet od temelja – rekao je Đorđević.

Bez obzira što rival nije bio atraktivan i što je dvorana bila daleko od pune, igrači su pokazali veliki entuzijazam.

Pročitajte još: Srbija rutinski srušila Austriju na startu kvalifikacija za SP

- Taj entuzijazmom se vidi na terenu. Ovo je bio jedan od mojih najvećih izazova, zbog specifične situacije u koju nas je ovo takmičenje stavilo, ali i malo vremena za pripremu sa mnogo novih igrača, lica, mladih igrača koji su radili sjajan posao za ova tri dana. Poseban je osećaj za mene, ali je najvažnija pobeda. Moramo da se oporavimo, da skupimo energiju, da analiziramo Gruziju i pripremimo se da odigramo najbolje što možemo – dodao je Đorđević.

Birčević neće igrati drugi meč zbog obaveza u klubu, ali bi mogli da se priključe igrači Zvezde

- Svi ovi momci će biti i dalje sa nama. Odlučićemo na prepodnevnom sastanku da li ćemo pozvati igrače iz Zvezde. Specijalno Zvezdi se zahvaljujem koja je imala težak meč a dozvolila je. Na nama je da odlučimo da li uopšte ima vremena da ih ubacimo kroz trening. Ovi momci su ipak prošli mnogo kroz ova tri-četiri dana.

Pročitaj još: KRAJ: Srbija - Austrija 85:64

Austrija nije bila magnet za publiku...

- Igrala je i Srbija. Zar ovu Srbiju pravi ljubitelji ne žele da vide, ovakve momke koji pokažu ovako nešto. Izvinite molim vas, ali ja bih voleo da gledam ovakvu Srbiju. Da sa njima uđem u bitku, voleo bih da vidim pun Pionir jer mislim da ovi momci koji nose dres zaslužuju.

Posle meča Đorđević se se pozdravio sa Novakom Đokovićem

- Veliko hvala i Novaku. Najveći sportista Srbije svih vremena, veliki gest velikog čoveka i sportiste. Ali ne hvala samo Novaku, već i Dudi, Lončaru, moru drugih ljudi. Svima koji su došli u dovranu. Samo ne Štimcu. Kaže ja sam uvek tu da pomognem. Pa evo, ali nije. Šalim se, ljudina je, zaslužio je posvetu Saveza.

Pročitaj još: Štimcu dres sa brojem 100