Mino Rajola: Pica-majstor zaradio 300 miliona

V. N.

sreda, 27. 07. 2016. u 20:07

Мино Рајола: Пица-мајстор зарадио 300 милиона

Mino Rajola

Priznati agent prešao put od radnika do moćnog fudbalskog menadžera. Njegovi igrači su: Pogba, Ibrahimović, Lukaku...

SAGA oko odlaska Pola Pogbe iz Juventusa izbacila je u prvi plan njegovog agenta Mina Rajolu (49 godina), koji je postao zvezda ravna mnogim vrhunskim fudbalerima. Jedan od trenutno najmoćnijih fudbalskih menadžera na svetu već je stekao ogromno bogatstvo i dobio nadimak "gospodin 300 miliona", budući da je toliko evra otprilike zaradio od transfera za nešto više od dve decenije rada.

Rajola sada drma fudbalskim svetom, iako je u svet odraslih ušao radeći u porodičnoj piceriji. Još kao beba, Mino se sa roditeljima preselio u holandski grad Harlem, gde su otvorili restoran pod imenom "Napoli". Iako je vredno radio i solidno zarađivao, imao je veće ambicije, pa je ušao u upravu fudbalskog kluba Harlem, gde se kratko zadržao.

Presudilo je to što je dobio ponudu menadžerske agencije "Sport promotion", zahvaljujući kojoj je ostvario dobre kontakte, što mu je omogućilo da počne samostalno da radi.

- Bio sam samo prevodilac u transferu Berkampa u Inter 1993, ali sam posle toga iskopirao sve dokumente tog posla, proučio ih i odlučio da sam počnem da radim - otkriva Rajola, koji je posle toga napravio vrtoglav uspon, najpre kada je odveo Pavela Nedveda u Lacio.

Mnogi iz sveta fudbala ga poput Aleksa Fergusona ne vole i tvrde da koristi sve moguće prljave trikove kako bi pravio transfere, ali on se na to mnogo ne obazire.

- Moj imidž u javnosti me ne zanima, a znam da me neki mrze, a neki vole. Na kraju krajeva, neću da radim ono što se drugima dopada, već ono što mislim da je potrebno. Važno je samo da na najbolji način vodim karijere mojih igrača - ističe Rajola, koji će zaraditi 25 miliona evra kada Pogba bude stavio potpis za novi klub.

GOVORI SEDAM JEZIKA
RAJOLU svi opisuju kao izuzetno sposobnog čoveka, ali i zanimljivu osobu. U biografiji mu stoji da govori čak sedam svetskih jezika (italijanski, holandski, francuski, engleski, nemački, španski i portugalski), što mu omogućava dobre kontakte.

KLIJENTI
Pol Pogba
Zlatan Ibrahimović
Romelu Lukaku
Blaz Matuidi
Marek Hamšik...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije