NEKOLIKO naših renomiranih vokalnih solista raznih žanrova učestvovaće na tradicionalnom, 23. "Svetosavskom balu", koji će biti održan 23. januara u park hotelu "Šenbrun" u Beču. Najavljuje se "rafiniran umetnički program" uz dva renomirana orkestra, operske pevače i "Beogradske soliste" sa maestrom Vojkanom Borisavljevićem , poznatim srpskim kompozitorom i dirigentom, na čelu.

U Beču će tom prilikom zapevati mecosopran i solistkinja Beogradske opere Ljubica Vraneš, prvak opere Narodnog pozorišta Dragoljub Bajić, folker Slavko Banjac, pop pevačica Tijana Dapčević i rokerka Ivana Peters, a specijalni gost je čuveni trubač Dejan Petrović sa svojim "Big bendom".


PROČITAJTE JOŠ: Ceca i Aca Lukas zapevali na dvadesetogodišnjicu Arkanove smrti, Anastasija uputila emotivnu posvetu pokojnom ocu (VIDEO)


Dinamičnu, raznovrsnu fuziju bluza, fanka i džeza doneće bečki "Plan C" koji čine pevačica Lara Lazanja, Ljubomir Gospodinov (saksofon), Nikola Stanošević (klavir), Aleksandar Sarić (bas gitara) i Dušan Milenković (bubnjevi), a goste će zabavljati i di-džej Deni. "Svetosavski bal" organizuje udruženje "Srpski centar" iz Beča, a manifestacija je humanitarnog karaktera.

"Svetosavski bal" je najznačajnija kulturna manifestacija i najglamurozniji događaj za Srbe u Beču i okolini.