OPTUŽNICA PROTIV LIDERA DVERI: Boško Obradović uskoro pred sudom zbog incidenta ispred Skupštine

N. B.

24. 09. 2020. u 05:00

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je u sredu sudu optužni predlog protiv lidera Dveri Boška Obradovića, kao i članova ove stranke Marka Đurđevića, Davora Đurđevića i Slaviše Miletića, jer su, kako se sumnja, 8. maja ispred Narodne skupštine Republike Srbije pokušali da spreče ministra zdravlja Zlatibora Lončara i poslanika Marjana Rističevića da uđu u zgradu.

ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЛИДЕРА ДВЕРИ: Бошко Обрадовић ускоро пред судом због инцидента испред Скупштине

Foto P. Milošević

Na teret im se stavlja nasilničko ponašanje, a Tužilaštvo je predložilo sudu da ih nakon održanog suđenja oglasi krivim i izrekne im adekvatne kazne.

Tužilaštvo je u jučerašnjem saopštenju navelo da su optuženi drskim i bezobzirnim ponašanjem pokušali da spreče Lončara i Rističevića da uđu u zdanje parlamenta dok su drugi poslanici ulazili. Tom prilikom, kako se ističe, Rističević je zadobio lakše povrede.

Tokom istrage, Obradović i ostala trojica su negirali da su izvršili delo koje im se stavlja na teret. Oni su, između ostalog, tvrdili da nije bilo fizičkog obračuna, kao ni želje za tim. Istakli su da je to bio njihov politički protest, kao pristalica Dveri. Tužilaštvo je saslušalo Lončara i Rističevića, koji su detaljno opisali događaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!