OGLASIO SE GRENEL PRED SASTANAK U VAŠINGTONU: U četvrtak na stolu samo jedna tema, slažem se sa Vučićem

Tanjug

01. 09. 2020. u 21:14

ОГЛАСИО СЕ ГРЕНЕЛ ПРЕД САСТАНАК У ВАШИНГТОНУ: У четвртак на столу само једна тема, слажем се са Вучићем

Foto: AP

SPECIJALNI savetnik američkog predsednika Ričard Grenel izjavio je večeras da će u četvrtak u Vašingtonu "na stolu" biti samo ekonomska pitanja, ali nije isključio mogućnost da se u nastavku u razgovorima otvore i druga pitanja.

- U četvrtak na stolu će biti isključivo ekonomska pitanja, a slažem sa konstatacijom predsednika Vučića da niko ne zna o kojim pitanjima će se diskutovati u petak - rekao je Grenel u online razgovoru sa grupom novinara albanskih medija, Vašington posta i agencije Tanjug.

On je tako odgovorio na pitanje da li će jedna od tema predstojećeg sastanka delegacija Beograda i Prištine biti međusobno priznanje.

- To je jedan od problema sa kojima se stalno suočavamo - što javnost i političari gledaju samo jednostrano na ovaj proces - rekao je Grenel.

- Videćemo šta će se desiti u petak, šta će se desiti u ponedeljak - dodao je američki zvaničnik i istakao da je proces pitanje kreativnosti, a ne nauke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Prellee

01.09.2020. 21:48

Kao Srbiji daju za pravo, a teritoriju su nam oteli, kad su nas i zlocincima u Hagu okvalifikovali. Sad kad Srbija treba da pristane na zlocin, za otimacinu Srbima obecaj samo...Kad su otimali, mediji su nas satanizovali, na kraju bombardivali. Sad traze da Srbija to prihvati kao normalno.Ne moze biti priznanja, ne moze biti normalno, jer je od pocetka nenormalno.Ne damo svoju teritoriju, necemo to priznati, Koliko nas gotivili, niste zasluzili vi zapadnjaci tu nagradu, pogotovo ne Albanci. Koliko su nas samo puta prevarili, zar ce biti drugacija sad!?Da ekonomski ulozi US kao u zeljezaru Smederevo, 4-5 godina i to je to.US je toliko postala nepouzdana da je tesko njima vjerovati u bilo sto!

Brane

01.09.2020. 21:56

Zanimljivo, skoro zvuči preteće. Milo najavljuje proteste 6. septembra, a Grenel pominje 7. septembar. Kanda su malo ljuti zbog zbivanja u Podgorici? Ovamo rezervisani, a vidi se da je organizacija sastanka u vezi sa onim što se dešava u CG.

Varto Marx

02.09.2020. 11:18

Agresoru kao i okupatoru odgovara da se povodom Kosmeta pregovara na putu ekonmije, drumskog i vazdusnog saibracaja . Srbiji nedaju da se pregovori Kosmeta povrati na Autonomiju kao i prije. Zapad ne dozvoljava da se saradnje granice sa Srbijom poniente, uz dogovor Srbije sadadnje granice su sa Kosmetom postavljene nazalost nasu, to su uradili izdajinici.