EPISKOP BUDIMLJANSKO-NIKŠIĆKI ZA "NOVOSTI": Narod pobedio osionu vlast!

M. SEKULOVIĆ

31. 08. 2020. u 14:44

NA ovim parlamentarnim izborima narod je pobedio dosadašnju osionu vlast koja je kršila Ustav i zakon kada god joj se to prohtelo, koja je htela da se meša u unutrašnje uređenje Srpske Pravoslavne Crkve i da pravi svoju crkvu u kojoj ne bi bilo mesta ni za Boga, ni za normalnog čoveka.

ЕПИСКОП БУДИМЉАНСКО-НИКШИЋКИ ЗА НОВОСТИ: Народ победио осиону власт!

Episkop Joanikije

Ovo je za "Novosti" izjavio episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, povodom ishoda parlemantarnih izbora u Crnoj gori.

 

- Narod je kaznio one koji su udarili na svetinje što je još jedna opomena svima i u sadašnjosti i u budućnosti, da sa Bogom i Crkvom nikada ne ratuju, upozorio je episkop Joanikije, koji je na izborima glasao u Beranama, sedištu drevne Eparhije budimljansko-nikšićke.


- Nadamo se da će nova vlast mudro i odgovorno pristupiti rešavanju mnogih nagomilanih problema uključujući i regulisanje odnosa između države i crkve uz maksimalno međusobno poštovanje i saradnju. Konačno je došlo vreme da Srpska Pravoslavna Crkva dobije potpunu slobodu delovanja i da potvrdi davno stečena prava u Crnoj Gori. Iako smo većinska vera u ovoj državi, ne želimo da prigrabimo nikakva veća prava od drugih vera nego da budemo ravnopravni i slobodni i da u toj slobodi negujemo najbolje međuverske odnose i saradnju po mnogim važnim pitanjima za crnogorsko društvo, kazao je vladika Joanikije.

Episkop Joanikije

 


- U ovom času beskrajno sam zahvalan celom sveštenstvu, monaštvu i blagočestivom narodu Crne Gore na nesebičnoj podršci svojoj crkvi, svetinjama, zavetima i grobovima svojih predaka što nam je davalo ogromnu snagu da izdržimo sve pritiske na nas od strane vlasti i da konačno dočekamo dan pobede nad odnarođenim brozoidnim režimom, bio je jasan povodom ishodom izbora episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.
               

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina