PETKOVIĆ OTKRIO TAKTIKU PRIŠTINE: Opet žele da prevare Brisel i izbegnu formiranje ZSO

Novosti online

30. 03. 2023. u 14:16

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da Priština nema nameru da ikad dozvoli da se formira zajednica srpskih opština, da se zaklanjaju iza tzv. ustavnog suda, kao i da je jasna taktika da opet prevari Brisel.

ПЕТКОВИЋ ОТКРИО ТАКТИКУ ПРИШТИНЕ: Опет желе да преваре Брисел и избегну формирање ЗСО

Foto: Profimedia

On je to napisao na svom Tviteru, a povodom izjave prištinskog ministra kulture, omladine i sporta Hajrulaha Čekua da je moguće formirati Zajednicu srpskih opština koja se traži u Aneksu implementacije dogovora sa Srbijom, ali da će ona odmah ići na razmatranje pred Ustavni sud, gde će ponovo propasti. Petković je istakao da "to neće proći".

- Kristalno je jasna taktika Prištine da opet PREVARI Brisel i izbegne formiranje ZSO. Sada je to crno na belo potvrdio i Kurtijev tzv. ministar i pokazao svima ko krši dogovore - napisao je on u poruci koju je uputio specijalnom izaslaniku EU Miroslavu Lajčaku.

Ova izjava Petkovića došla je nakon što je tzv. kosovski ministar kulture, omladine i sporta Hajrulah Čeku izjavio je da je moguće formirati Zajednicu srpskih opština koja se traži u Aneksu implementacije dogovora sa Srbijom, ali da će ona odmah ići na razmatranje pred Ustavni sud, gde će ponovo propasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (198)

STANO O 11 GODINA NEISPUNJAVANJA BRISELSKOG SPORAZUMA: Priština će se suočiti sa posledicama ako ne formira ZSO