HVALA ZA VELIKI TRUD I RAD: Vesić za Novu godinu sa železničarima i radnicima na rampi “Vrčin”

Novosti onlajn

01. 01. 2023. u 08:18

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture tokom novogodišnje noći posetio je zaposlene na naplatnoj stanici “Vrčin” koji su 2023. godinu dočekali na radnom mestu, a zatim i zaposlene koji su u novu godinu “ušli” na železničkoj stanici “Beograd – Centar”.

ХВАЛА ЗА ВЕЛИКИ ТРУД И РАД: Весић за Нову годину са железничарима и радницима на рампи “Врчин”

Foto: Ministarstvo građevine

Ministar je njima, ali i svima koji rade u transportnim preduzećima, komunalnom sistemu u Srbiji, a koji ne znaju za praznike, poželeo srećnu Novu godinu i zahvalio im se što vredno rade svih 365 dana u godini.

Vesić je prvo obišao naplatnu stanicu “Vrčin”, ističući da je reč o jednoj od najvećih i najmodernijih u Evropi, te da se na našim naplatnim rampama na autoputevima, godišnje, obavi više od 70 miliona transakcija.

- Na stotine vrednih ljudi radi na naplatnim rampama, svaki dan, vikendom i praznicima, za Novu godinu, Božić, jer putevi moraju da budu prohodni za sve koji žele da ih koriste - rekao je Vesić.

Foto: Ministarstvo građevine

Ukazao je da i u novogodišnjoj noći rade i mnogi drugi, u komunalnom sistemu - oni koji održavaju vodovode, čiste smeće, održavaju javni prevoz, u transportnim preduzećima, vazduhoplovne kompanije, putari, železničari, lađari…, kako bi svi drugi građani Srbije mogli mirno da dočekaju Novu godinu.

- Zato sam večeras želeo da budem sa njima, da im kažem hvala za njihov veliki trud i rad. Želim da znaju da imaju podršku, moju kao resornog ministra, i cele vlade i da želimo da učinimo sve na poboljšanju uslova rada. Odlukom vlade imaće i veće plate. Želim da zajedno učinimo Srbiju boljom - rekao je ministar Vesić tokom obilaska naplatne stanice.

Foto: Ministarstvo građevine

Nakon toga, iznenadio je i železničare na “Prokopu”, sa kojima je ispratio staru i dočekao novu godinu.

Podsetio je da je Železnička nova godina stigla nešto ranije, tradicionalno sa novim redom vožnje, ali da je “prava” Nova godina prilika da se ukaže na sve koji rade posao u kojem praznika nema.

- Zato sam želeo da dočekam Novu godinu sa njima, da im kažem hvala, da znaju da cenimo u poštujemo njihov rad - rekao je Vesić i podsetio da je odlukom vlade plata železničarima u 2023. povećana 12,5 odsto.

- Nastavićemo da radimo na izgradnji pruga, na kupovini novih vozova, a sve kako bi bilo bolje ljudima koji rade na železnici, ali i onima koji je koriste - rekao je ministar Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)