IZNENADIO IH POSLUŽENJEM: Ministar Vesić doručkovao sa radnicima na deonici Novi Beograd - Surčin (FOTO)

Novosti onlajn

31. 12. 2022. u 15:18

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić posetio je jutros radnike koji rade na izgradnji deonice puta Novi Beograd – Surčin, koja će biti zavšena u martu i biće glavna i najbrža veza Beograda sa auto-putem "Miloš Veliki".

ИЗНЕНАДИО ИХ ПОСЛУЖЕЊЕМ: Министар Весић доручковао са радницима на деоници Нови Београд - Сурчин (ФОТО)

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministar je radnike, koji rade i danas, 31.decembra, iznenadio posluženjem i sa njima doručkovao, kao izraz zahvalnosti što su rade i za praznik.

- Doneo sam jutros doručak radnicima na ovoj deonici autoputa, koji se ubrzano završava i u martu bi trebalo da bude pušten u saobraćaj. Tu sam da im se zahvalim u ime predsednika Vučića i naše vlade zato što rade za praznike, i 31.decembra i  2.januara, kako bi ova saobraćajnica bila završena na vreme - rekao je ministar Vesić.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Vesić je ukazao na značaj deonice Novi Beograd - Surčin, jer će skratiti put svima iz tog dela grada do autoputa "Miloš Veliki", a rasteretiće i autoput Beograd - Šid.

Put koji se gradi od Novog Beograda do Surčina dug je oko osam kilometara.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Ovu deonicu gradimo u profilu autoputa ali je gradska saobraćajnica na čemu sam insistirao kada je projekat počeo dok sađ obavljao javnu funkciju u Beogradu. Od oko osam kilometara dužine saobraćajnice izgrađeno je skoro sedam kilometara biciklistčke staze i staze za pešake. Na taj način pokazujemo da nam je važna urbana mobilnist. To znači da nije važno sagraditi samo puteve, već i u urbanim područjima omogućiti da se razvija biciklizam, da se koriste i drugi  vidovi prevoza - rekao je Vesić. 

Uputio je veliku zahvalnost svim radnicima, pre svega u komunalnim sistemu i transportu, koji će raditi za praznike.

- Večeras će raditi desetine hiljada ljudi u komunalnom i transportnom sistemu Srbije, u lokalnim preduzećima, vodovodima, gradskom prevozu, u železnici, oni koji grade puteve...  Za sve njih večeras neće biti proslave Nove godine kao što će to činiti ostali građani, ali oni rade kako bi svi ostali mogli da slave, a Srbija da se dalje razvija. Zato sam jutros želeo da dođem i doručkujem sa njima, kako bih im rekao hvala za sve što rade - rekao je ministar Vesić.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Radnici koji su i danas angažovani na izvođenju radova zahvalilu su ministru Vesiću što ih se setio ovog prednovogodišnjeg jutra i što je došao da ih obiđe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave